Un profesor de sport de la Scoala nr. 164 din Bucuresti a fost reclamat de un parinte ca fotografia eleve de clasa a II-a in baia scolii, transmite Mediafax. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a trimis o echipa de inspectori la aceasta scoala, pentru a face verificari, iar de astazi profesorul nu va mai preda.

Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), a declarat ca un parinte a depus joi reclamatie la Inspectorat, iar astazi dimineata o echipa de inspectori a fost trimisa la scoala pentru a verifica sesizarea, relateaza Mediafax.

Parintele spune ca profesorul de sport de la Scoala Generala nr. 164 din Capitala ar fi intrat in toaleta peste mai multe fetite de clasa a II-a si le-ar fi fotografiat cu telefonul mobil, conform sursei citate.

"Putem incadra fapta unui profesor ca si comportament indecent sau comportament imoral. Deocamdata suntem in cercetari si, dupa ce echipa de inspectori va finaliza aceasta cercetare, si scoala va face o cercetare printr-o comisie de cercetare disciplinara care va fi constituita conform legii. In functie de concluzii, vor fi stabilite sanctiunile. Deocamdata suntem in faza preliminara", a declarat Marian Banu, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant a anuntat ca "Inspectoratul Scolar a luat decizia ca deocamdata la clasa respectiva sa predea o alta doamna profesoara, incepand de la prima ora. Asta inseamna ca din acest moment disciplina educatie fizica si sport va fi predata de un alt cadru didactic. Din punctul meu de vedere, cred ca dupa o discutie cu domnul profesor vom lua o decizie legata de faptul ca cel putin cat vor continua cercetarile sa ramana in afara procesului de invatamant".