Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mita, sufera de 12 afectiuni, potrivit unor surse medicale, citate de B1 TV. Printre acestea, cel mai grav ar fi ca Oprescu ar avea un nodul la plaman cu un risc oncologic si diabet.

Potrivit acelorasi surse, cat de curand se va face o noua solicitare ca Oprescu sa fie mutat intr-un spital pentru noi investigatii medicale, iar apoi avocatii vor face o noua solicitare pentru internare.

Avocatii primarului au anuntat, miercuri, ca edilul ar putea fi internat din nou, pentru ca ar fi grav bolnav.

"In functie de concluziile raportului (n.r. facut de medicii de la Spitalul Municiopal dupa ce a fost internat 3 zile), eu am inteles ca au fost descoperite niste afectiuni in forma agravata, plus alte afectiuni pe care nu le pot face publice, dat fiind viata intima a dansului. (...) Sper ca de aceasta data sa-i fie respectate toate drepturile ca cetatean retinut in arest", a spus Viorel Mocanu, intrebat daca exista posibilitatea ca Sorin Oprescu sa fie din nou internat.

Tribunalul Bucuresti i-a prelungit miercuri mandatul de arestare preventiva la cererea DNA, dar Sorin Oprescu poate face contestatie. Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale. El a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite, fiind externat marti seara.