Deficitul de locuri de cazare in caminele studentesti la nivelul tarii este de 25%, a declarat joi, pentru Agerpres, presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, Nicolae Tunsoiu. Potrivit acestuia, una dintre putinele institutii de invatamant superior la care toate solicitarile de cazare in camine au fost rezolvate este Universitatea Politehnica din Bucuresti. UPB detine 13.000 de locuri de cazare, ceea ce reprezinta 12% din totalul detinut de universitatile din tara.

Si reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania afirmau la inceputul acestei saptamani intr-un comunicat de presa ca, in continuare, studentii se confrunta cu un deficit de locuri de cazare si conditii "nepotrivite pentru studiu si trai" in multe dintre camine.

"Doar 70% din cererile de cazare in caminele studentesti sunt acoperite. Cel mai mare deficit de locuri de cazare pentru studenti se inregistreaza in centrele universitare mari precum Cluj, Timisoara, Bucuresti, Iasi", a declarat, pentru sursa citata, vicepresedintele ANOSR Iulia Pop.