Prim-ministrul Alexis Tsipras nu s-a prezentat la sedintele Organizatiei Natiunilor Unite despre extremism, organizate de catre presedintele american Barack Obama, informeaza Greek Reporter.

Conform ziarelor elene, unul dintre motivele pentru care acesta nu a participat a fost refuzul SUA de a folosi titulatura de Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (FYROM), in schimb referirea fiind facuta la Republica Macedonia.

Un alt motiv a fost acela ca lui Tspiras nu i-ar fi fost oferita ocazia de a vorbi in aceasta sesiune si de a exprima opinia Greciei despre extremism.

Kathimerini informeaza ca duminica premierul elen s-a prezentat la Initiativa Globala Clinton, intalnire anuala de la New York.

"Dupa rezultatul alegerilor de duminica trecuta, este evident ca mandatul grecilor a fost sa avem stabilitate politica pentru urmatorii patru ani si sa nu continuam in aceeasi directie, doar sa luptam pentru reformele necesare." a declarat Alexis Tspiras.

"Este necesar sa avem reforme in colectarea de taxe, in administratia publica si sa creeam un spatiu optim pentru investitori. Mesajul este ca investitorii sunt bine veniti. Discutia despre Grexit este incheiata" a adaugat acesta.