Nepromovarea votului prin corespondenta este o insulta la adresa romanilor din diaspora iar "PNL si presedintele Iohannis au fost pe blat cu majoritatea parlamentara", acuza Partidul Miscarea Populara intr-un comunicat de presa.

PMP aminteste ca in noiembrie anul trecut zeci de mii de romani au stat la cozi pentru a vota si sustine ca "dupa cum stau acum lucrurile, pana la 1 noiembrie 2015 pare imposibil sa fie adoptata legea votului prin corespondenta, asa ca scenele din noiembrie 2014 se vor repeta si in 2016."

In comunicat se amintesc si declaratiile lui Klaus Iohannis care cerea pe 17 noiembrie 2014 partidelor sa inceapa "urgent" discutiile pentru legea votului electronic si prin corespondenta. Nu vreau sa se mai intample vreodata ce s-a intamplat cu votul din diaspora. Este inadmisibil. Asa ceva trebuie oprit urgent.

Si Victor Ponta facea declaratii asemanatoare, se spune in comunicat, dar "din bunele intentii s-a ales praful."

Potrivit PMP, principala vina o are coalitia de guvernare, PSD-UNPR-ALDE, care desi are majoritate parlamentara, a facut tot ce era posibil sa impiedice votul prin corespondenta, convinsa fiind ca nu pierde prea multe voturi si impiedicand pe altii sa le castige.

"PNL si presedintele Iohannis au fost pe blat cu majoritatea parlamentara, nu s-au batut pentru votul prin corespondenta. Doar vorbe. Puteau forta o greva parlamentara, atragerea partenerilor europeni in dezbaterea acestui refuz, puteau conditiona votul pe OUG sau legi ale guvernului (de exemplu votul pe Codul Fiscal sau majorarea indemnizatiilor demnitarilor), cu votul pe legea votului prin corespondenta", acuza PMP.

Presedintele comisiei de vot prin corespondenta, liberalul Mihai Voicu, a demisionat din functie, astfel incat lucrarile comisiei s-au blocat definitiv, arata sursa citata care acuza si ca proiectul PMP depus inca din decembrie 2014 a fost respins cu voturile combinate ale PSD-PNL-UNPR-ALDE, "inca o dovada a blatului practicat de PSD, UNPR si PNL".