Un tanar din Irak este cercetat penal dupa ce a fost prins la frontiera cu Ungaria, in vama Nadlac, incercand sa iasa din tara cu o carte de identitate romaneasca falsa, pentru care ar fi platit 4.700 de euro, soferul roman care l-a transportat fiind si el cercetat pentru trafic de migranti.

Potrivit unui comunicat de presa remis, luni, de Politia de Frontiera Arad, un irakian de 24 de ani a fost prins in Vama Nadlac legitimandu-se, la iesirea din tara, cu o carte de identitate falsa.

Irakianul calatorea in masina unui roman de 39 de ani, din Ilfov, iar documentul de identitate prezentat era romanesc, insa, conform politistilor de frontiera, nu indeplinea conditiile de forma si fond al unuia autentic.

Cei doi barbati au fost condusi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, pentru verificari, afandu-se identitatea reala a irakianului, care este posesor al unui permis de sedere in Romania.

Tanarul a declarat ca si-a procurat documentul fals de la o persoana a carei identitate nu o cunoaste, contra sumei de 4.700 euro, deoarece intentiona sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen.

El este cercetat penal in stare de libertate pentru fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei. Totodata, soferul roman este cercetat pentru trafic de migranti.