Apel pentru introducerea educatiei sexuale in scoli, adresat Ministerului Educatiei de peste 60 de ONG-uri

de R.P.     HotNews.ro
Vineri, 25 septembrie 2015, 14:04 Actualitate | Esenţial


Educatie sexuala in scoli
Foto: Front
Educatia sexuala trebuie introdusa in curriculumul national obligatoriu, sustin peste 60 de ONG-uri. Intr-un comunicat intitulat "Apel de urgenta pentru educatie sexuala in scoli", adresat Ministerului Educatiei, organizatiile avertizeaza ca "traim intr-o societate in care se transmit masiv informatii distorsionate despre sexualitate, prin canalele media, din care lipsesc elemente ce tin de responsabilitate, intelegerea functionarii propriului corp si respectul in relatiile intime".

Coalitia pentru Egalitate de Gen anunta totodata ca luni, 28 septembrie, organizeaza flashmob-uri (manifestatii publice de scurta durata) cu revendicarea "Vrem educatie sexuala in scoli", pe un traseu ce cuprinde: Guvern - Ministerul Educatiei - Institutul de Stiinte ale Educatiei - Ministerul Sanatatii - Piata Unirii, incepand cu ora 10:00.

Cele 67 de ONG-uri semnatare ale apelului sustin ca educatia sexuala trebuie sa promoveze respectul intre parteneri si comportamente ce exclud orice forma de violenta sexuala, protejarea impotriva infectiilor cu transmitere sexuala, protejarea impotriva sarcinilor nedorite, posibilitatea identificarii si semnalizarii de catre copii si tineri a abuzurilor sexuale comise asupra lor.

Citeste mai jos comunicatul integral al celor 67 de ONG-uri

Apel de urgenta pentru educatie sexuala in scoli

La inceput de an scolar, mai multe organizatii neguvernamentale semnaleaza situatia critica din Romania in care tinerii din invatamantul preuniversitar continua sa fie privati de informatii cu privire la educatia sexuala si solicita Ministerului Educatiei, Institutul pentru Stiintele Educatiei, Ministerul Sanatatii si Ministerul Tineretului si Sportului elaborarea unui plan strategic pentru educatie sexuala, care sa fie inclusa in curriculum-ul national obligatoriu si care sa fie accesibila tuturor elevilor.

"Traim intr-o societate in care se transmit masiv informatii distorsionate despre sexualitate, prin canalele media, din care lipsesc elemente ce tin de responsabilitate, intelegerea functionarii propriului corp si respectul in relatiile intime. Statul roman, prin educatia pe care o ofera generatiilor tinere, are datoria de a cultiva respectul si egalitatea intre femei si barbati, acceptarea diversitatii si cunoasterea despre afectiune si sexualitate, care sa-i faca pe copii si tineri sa se inteleaga pe sine si pe cei din jur." - se arata in apelul public initiat de Coalitia pentru Egalitate de Gen (10 organizatii) si Asociatia "Sexul versus Barza" si sustinut de alte 56 de organizatii neguvernamentale, printre care Consiliul National al Elevilor (CNE), Consiliul Tineretului din Romania (CTR) si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR). In total 67 de organizatii promoveaza acest demers.

In apelul public se solicita ca prevederile pentru educatia sexuala sa impuna un standard de calitate si sa preia definitia educatiei sexuale formulata de centrala europeana a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Aceasta precizeaza, printre altele, ca educatia sexuala inseamna a invata despre aspectele cognitive, emotionale, sociale, interactive si fizice ale sexualitatii. Educatia sexuala  este  adecvata varstei si este corecta din punct de vedere stiintific, avand ca scop inzestrarea copiilor si tinerilor cu informatii, competente si valori pozitive legate de propria sexualitate, relatii sanatoase si respectul fata de sanatatea lor sexuala si a altora.

Statisticile ingrijoratoare si evenimentele grave din decursul ultimului an ar trebui sa constituie un semnal de alarma pentru autoritati. In conformitate cu definitia OMS, educatia sexuala trebuie sa promoveze:
 • respectul intre parteneri si comportamente ce exclud orice forma de violenta sexuala. S-ar putea preveni pe viitor agresiuni abominabile, precum violul comis la Vaslui de 7 tineri asupra unei eleve navetiste. Ar putea fi corectata statistica care arata ca in 2012,  30%  dintre romance au experimentat, incepand de la varsta de 15 ani, violenta fizica si/sau sexuala provocata de un partener sau non-partener.
 • protejarea impotriva infectiilor cu transmitere sexuala si prevenirea discriminarii persoanelor care sufera de HIV/SIDA. S-ar putea evita situatii precum 'cazul Segarcea' din octombrie 2014, cand un tanar bolnav de HIV/SIDA a infectat alte persoane cu care intretinuse relatii intime si o intreaga comunitate a cazut intr-o teama colectiva. S-ar putea schimba realitatea dura a faptului ca persoanele care sufera de HIV/SIDA sunt printre cele mai discriminate din Romania.
 • protejarea impotriva sarcinilor nedorite. Romania are cea mai mare rata de sarcini la adolescente din Uniunea Europeana, de trei ori mai mare fata de media europeana. In 2014, 18.600 de tinere sub 19 ani au nascut, 662 dintre acestea inainte sa implineasca 15 ani, iar  potrivit Bancii Mondiale, Romania nu a inregistrat niciun progres in aceasta directie din 2007. Mai mult, 3 din 10 femei cu varsta cuprinsa intre 15 si 49 de ani nu folosesc nicio metoda de contraceptie si doar 51% folosesc metode moderne de contraceptie.
 • posibilitatea identificarii si semnalizarii de catre copii si tineri a abuzurilor sexuale comise asupra lor, in special de catre alti membri ai familiei sau de catre colegi de scoala. Copiii si tinerii abuzati sexual vor sti ca ceea ce li se intampla este un lucru rau si este momentul sa ceara ajutor.
 • cunostinte despre sexualitate si functionarea aparatului reproductiv feminin si masculin. Lipsa de cunostinte din acest domeniu perpetueaza mituri nefaste despre igiena corporala, natura relatiilor sexuale si despre diferentele in experimentarea placerii sexuale.
 • cunostinte despre diversitatea orientarilor sexuale, care vor ajuta tinerii sa-si inteleaga mai bine propria identitate sexuala si sa-i respecte pe cei din jur, indiferent daca sunt heterosexuali sau LGBT (lesbiene, gay, bisexuale sau transgender). S-ar diminua, astfel, cazurile de discriminare foarte puternica impotriva persoanelor homosexuale, grup definit in prezent ca vulnerabil de un studiu al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, in conditiile in care, de exemplu, 31% dintre romani afirma ca s-ar simti foarte putin/deloc confortabil in preajma unei persoane de orientare homosexuala.
Educatia sexuala obligatorie este necesara inainte ca tinerii sa devina activi sexual. O arata statisticile, o arata realitatea din jurul nostru. O arata si atitudinea oficiala a Romaniei la nivel international cu privire la educatia sexuala: tara noastra este semnatara a Programului de Actiune al Conferintei Internationale  a ONU privind Populatia si Dezvoltarea care prevede educatie sexuala si servicii de planificare familiala accesibile si de calitate pentru toti. O arata chiar si legea din Romania: reamintim ca obligativitatea educatiei sexuale in unitatile scolare este recunoscuta prin Legea 272/2004 (republicata in 2014) privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Insa, in practica, in scolile din Romania nu se schimba nimic.

Din acest motiv, semnatarii apelului public cer Ministerului Educatiei Nationale sa adopte o pozitie oficiala pentru obligativitatea educatiei sexuale in scoli.

De asemenea, ei solicita Institutului pentru Stiintele Educatiei (ISE) introducerea explicita a educatiei sexuale in noul proiect de politici educationale "Repere pentru proiectarea si actualizarea curriculum-ului national", pentru a nu mai incalca dreptul unor alte generatii de copii si tineri la educatie sexuala de calitate. Se cere ISE si crearea unor manuale scolare care sa cuprinda informatii adecvate varstei elevilor, relevante si corecte din punct de vedere stiintific, precum si formarea cadrelor didactice competente pentru predarea educatiei sexuale.

In apelul public lansat astazi, este salutata promisiunea Ministerului Sanatatii din "Strategia pentru Sanatate 2020" si se cere respectarea acesteia: reducerea numarului de sarcini nedorite si avorturi la adolescente si colaborarea cu Ministerul Educatiei pentru "cresterea nivelului de cunostinte privind sanatatea reproducerii la tinerii adolescenti". Se solicita ca aceasta colaborare intre ministere sa asigure accesul gratuit la metode moderne de contraceptie pentru tineri, inclusiv in zonele rurale, accesul la avort (atat din punct de vedere financiar, cat si logistic) pentru fetele minore, precedat si/sau urmat de consiliere psihologica, si informarea cu privire la prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala, prin afise si pliante informative puse la dispozitie in cabinetele medicale scolare, aflate in administrarea autoritatilor publice locale.

Nu in ultimul rand, este salutata si se cere respectarea angajamentelor luate de Ministerul Tineretului si Sportului, care recunoaste ca reducerea numarului mare de nasteri si avorturi inregistrat in cazul adolescentelor sub 19 ani "constituie un semnal de alarma" si reprezinta "o provocare speciala" pentru "Strategia Nationala de Tineret 2015-2020", angajandu-se sa promoveze un pachet educational pentru educatia sexuala dedicat tinerilor, sa elaboreze un set de masuri de constientizare si planificare familiala dedicate tinerelor din categorii vulnerabile social si sa previna transmiterea infectiei HIV/SIDA in randul tinerilor prin dezvoltarea de programe care sa raspunda nevoilor specifice ale grupurilor vulnerabile.

Apel initiat de: Coalitia pentru Egalitate de Gen si Asociatia Sexul vs Barza

Coalitia pentru Egalitate de Gen grupeaza 10 ONG-uri:

1. CPE - Centrul Parteneriat pentru Egalitate, http://www.cpe.ro
2. Societatea de Analize Feministe AnA, http://www.anasaf.ro
3. Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen ￯ A.L.E.G., http://aleg-romania.eu
4. Asociatia pentru Drepturile Femeilor Rome E-Romnja, http://e-romnja.org
5. Asociatia Front, http://www.feminism-romania.ro
6. Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen FILIA, http://centrulfilia.ro
7. Asociatia EMA
8. Centrul de Studii in Idei Politice (CeSIP), http://cesip.ro
9. Centrul de Actiune pentru Egalitate si Drepturile Omului (ACTEDO), http://actedo.org
10. Asociatia Plural
11. Asociatia SEXUL vs BARZA www.sexulvsbarza.ro

Apel sustinut de:

12. Asociatia Ateliere Fara Frontiere www.atelierefarafrontiere.ro  
13. Asociatia La Bomba Studios
14. Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics www.etica-aplicata.ro
15. Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara www.cmsc.ro
16. Asociatia Romanian Women's Lobby http://www.dearnetwork.ro/
17. Fundatia Median Research Centre www.medianresearch.ro
18. Asociatia ActiveWatch www.activewatch.ro
19. Asociatia A.R.T. Fusion www.artfusion.ro
20. Asociatia CENFORM www.cenform.ro
21. Asociatia Necuvinte www.necuvinte.ro
22. Fundatia Centrul pentru Jurnalism Independent www.cji.ro
23. Fundatia Inocenti www.inocenti.ro
24. Grupul pentru Democratie Participativa - Plenum https://www.facebook.com/GrupulpentruDemocratieParticipativaPlenum
25. Asociatia Pas Alternativ    https://www.facebook.com/AsociatiaPasAlternativ?fref=ts  
26. ChildPact www.childpact.org
27. Fundatia Desire pentru Deschidere si Reflectie Sociala www.desire-ro.eu
28. Asociatia Civicus Romania www.civicus.ro
29. Romanian Harm Reduction
30. Network rhrn.ro
31. Asociatia Transcena www.transcena.ro
32. Asociatia DANROM Faurei http://www.facebook.com/Asociatia-DANROM-Faurei-115353641923193/timeline/
33. Asociatia Atelierul de Zambete http://www.atelierul-de-zambete.ro/
34. Mediawise Society www.mediawise.ro
35. Asociatia Vocea Comunitatii https://www.facebook.com/Asociatia-Umanitara-Vocea-Comunitatii-183463975073320/timeline/?ref=hl
36. Asociatia Moaselor Independente www.asociatiamoaselorindependente.ro
37. Asociatia pentru Drepturile Pensionarilor(ADPR) evaneata@gmail.com
38. Asociatia "Victorie Impotriva Violentei Abuzului si Discriminarii" Cluj Napoca-VIVAD https://www.facebook.com/asociatia.vivad
39. Funky Citizens www.fb.com/funkycitizens www.funky.ong
40. Asociatia pentru Dezvoltare Durabila si Integrare Profesionala ADDIP Brasov https://www.facebook.com/ADDIP-517157155100697/timeline/ www.addip.ro
41. Organizatia Salvati Copiii Romania www.salvaticopiii.ro https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania
42. Centrul pentru actiune si responsabilitate in educatie roxanarmarin919@gmail.com
43. Asociatia Viitorul Tinerilor www.viitorultinerilor.org viitorultinerilor@yahoo.com
44. Compania de teatru Giuvlipen http://giuvlipen.tumblr.com/
45. Asociatia MAME PENTRU MAME www.mamepentrumame.ro office@mamepentrumame.ro
46. Fundatia CRUCEA ALBA www.cruceaalba.ro
47. Institutul Roman pentru Dezvoltarea Tinerilor https://www.facebook.com/institutultinerilor
48. ASUR - Asociatia Secular-Umanista din Romania https://www.facebook.com/secularumanisti
49. Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) www.anosr.ro
50. Consiliul National al Elevilor (CNE) www.consiliulelevilor.org
51. Consiliul Tineretului din Romania (CTR) www.ctr.ro
52. Asociatia MetruCub - resurse pentru cultura www.m3culture.ro
53. Asociatia ACCEPT www.acceptromania.ro
54. ECPI - Centrul Euroregional pentru Initiative Publice www.ecpi.ro
55. Fundatia Tineri pentru Tineri www.y4y.ro
56. Asociatia ANAIS www.asociatia-anais.ro
57. Asociatia Semper Musica www.sempermusica.org
58. Centrul pentru Studiul Democratiei www.democracycenter.ro
59. Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei" www.scout.ro
60. Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) www.ardor.org.ro
61. Asociatia Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat www.provobis.ro
62. Asociatia Miscarea Civica "Militia Spirituala" www.militiaspirituala.ro
63. Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala www.secsromania.wordpress.com www.secs.ro
64. Asociatia Sens Pozitiv www.senspozitiv.ro
65. ARAS - Asociatia Romana Anti SIDA www.arasnet.ro
66. Fundatia PARADA www.paradaromania.ro
67. Fundatia Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate http://www.cpss.ro/


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13728 vizualizari

 • -19 (53 voturi)    
  OZN-urile lui Soros (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:09)

  Un cititor [anonim]

  Să facă educație sexuală cu părinții lor, nu cu copiii noștri.
  • 0 (32 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:56)

   [anonim] i-a raspuns lui Un cititor

   • +7 (29 voturi)    
    Deci preferam religia in locul inteligentei? (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:11)

    anonim [anonim] i-a raspuns lui

    Altfel spus, tu crezi ca pentru ca avem un prieten imaginar prin cer pe acolo undeva (printre satelitii artificiali sau stelele pe care el descoperim pe zi ce trece) copii nostri nu ar trebui sa stie ce fac cu corpul lor, de ce si cum sa se protejeze? Ii preferam prosti si credinciosi si mai ales frustrati, decat sa ii educam ca sa poata lua o decizie constienta? Eu unul as vrea ca copii mei sa invete astfel de lucruri, daca ii obligam si pe enoriasii ca tine sa-si trimita copii la scoala, cu atat mai bine. Bine ca Dumnezeu nu ti-a spus in somn ca noua generatie nu ar trebuii sa faca deloc scoala. Da-le informatii, respecta-ti copii. Nu-i trata ca pe niste idioti si indoctrina caci cel mai probabil vor ajunge ca tine.

    Cat despre avort, ce vrei sa spui, ca nu ar trebui sa le povestim copiilor despre existenta acestei posibilitati? Preferi sa vezi stirile de la ora 5 cu o tanara de 16 ani care isi risca viata avortand un copil intr-un cos de gunoi sau chiar aruncand un bebelus viu, o fiinta umana la gunoi, doar pentru ca are niste parinti religiosi?

    Daca aceasta educatie sexuala ti se pare un afront si o jignire, vreau sa te intreb daca ti se pare o jignire sa ii spui unei femei ce are dreptul sau nu sa faca cu corpul ei? Vreau de altfel sa te intreb cum ti se pare un barbat de 30 de ani care violeaza o femeie pentru ca nu i-a fost spus niciodata cum sta treaba cu sexul opus si a crescut un frustrat intr-o familie indoctrinata cu icoane pe pereti.

    Nu am nimic cu religia. Cu biserica da in schimb, dar lasa copii sa invete ca sa poata alege. Stimuleaza inteligenta, nu indoctrinarea. Daca nu il pregatesti pe copil, nu-i nicio problema. Va afla de unul singur oricum si va trage concluziile sale, mai bune sau mai proaste.

    O ultima mentiune, tu chiar crezi ca nu e relevanta educatia sexuala intr-o lume in care pornografia este disponibila de pe orice telefon mobil? Sau mai bine ii lasam sa invete din acele filme ce inseamna relatia sexuala?
    • +4 (14 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:37)

     [anonim] i-a raspuns lui anonim

     • +2 (16 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 18:07)

      [anonim] i-a raspuns lui

      • 0 (10 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 18:17)

       [anonim] i-a raspuns lui

       • -1 (11 voturi)    
        Nu... (Vineri, 25 septembrie 2015, 22:28)

        daydr3am3r [utilizator] i-a raspuns lui

        Nu e frumos sa scoti din context informatii. Toti adeptii religiilor au trecut prin aceleasi faze de evolutie (pentru ca religia nu are cum sa evolueze, prin definitie). Diferenta e doar de timp. Islamistii se comporta acum exact cum se comportau cruciatii in trecut. Deci sa nu fim ipocriti si sa ascundem faptele. Toate religiile sunt la fel, indiferent ca ne place sau nu.
      • +5 (9 voturi)    
       Intrebare pentru un copilas (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 0:07)

       Luchian [utilizator] i-a raspuns lui

       Cine il face pe om? Parintii lui?
       Cere-i unui parinte sa-i faca un fir de par copilului dupa nastere.
       Cere-i unui om sa faca o picatura de apa, un fir de praf, o frunzulita, o musculita.
       Spunea cineva: "Intelepciunea lumii acesteia nebunie este inaintea lui Dumnezeu". E usor de aflat cine. Doar sa vrei.
       Si totusi, atata lupta impotriva Cuiva despre care crezi ca nu exista...
       Se stie cine a inceput lupta... iar niste copilasi o continua acum...
       • 0 (4 voturi)    
        Mdah... (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 17:52)

        daydr3am3r [utilizator] i-a raspuns lui Luchian

        Da unui om de stiinta un laborator si iti va face toate alea. Dar deja cred ca am pretentii prea mari. Stiinta nu e pentru oricine aparent. Nici macar in era Internetului.
   • +4 (12 voturi)    
    stat laic (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:28)

    adeh [utilizator] i-a raspuns lui

    Deocamdata traim intr-un stat laic. Prin urmare, aceste decizii nu au de ce sa ia in considerare opiniile religioase, indiferent de religie.
    Mi se pare aroganta parerea ca ar trebui sa luam in considerare opiniile crestine pentru ca romanii sunt in majoritate crestini. Tot romani sunt si cei care au nationalitate romana si alta religie. Ei de ce ar fi mai prejos?
    Decat sa avem ore de religie in scoala la care nimeni nu invata nimic, nici macar notiunile de baza ale religiei cu care va mandriti atat, mai bine ii invatam pe copii cum trebuie sa faca fata lumii de astazi. Credeti ca un elev crestin de clasa a XII-a citeste biblia si se gandeste la abstinenta sexuala? Sau se uita pe internet?
    • +2 (10 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:54)

     [anonim] i-a raspuns lui adeh

    • +1 (3 voturi)    
     Laic? Hai serios! (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 5:08)

     AndreeaBuzner [anonim] i-a raspuns lui adeh

     Stat laic inseamna stat in mana poporului si poporul in mare majoritate este crestin ortodox asa cum s-a vazut si cu ora de religie.
     Laic nu inseamna sau nu ar trbeuii sa insemne contra lui Hristos.
   • +1 (9 voturi)    
    esti pe dinafara! (Vineri, 25 septembrie 2015, 19:22)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

    "Educatia sexuala" explica efectele avortului si cum se poate preveni o sarcina nedorita - NU zice fetelor "haideti si avortati"!!
   • 0 (8 voturi)    
    Fapt divers.. (Vineri, 25 septembrie 2015, 22:01)

    utilizator1 [utilizator] i-a raspuns lui

    In Suedia au început sa facă educație sexuală in scoli inca din anii 60. Dupa 50 de ani se deșteapta si romanul.
    • 0 (6 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 10:30)

     [anonim] i-a raspuns lui utilizator1

     • +2 (6 voturi)    
      Scrisoare deschisă talibanilor (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 11:50)

      utilizator1 [utilizator] i-a raspuns lui

      Ca fapt divers, educație sexuală inseamna informații despre boli cu transmitere sexuală, inseamna informații despre contracepție, despre familie, despre diferențele anatomice dintre bărbați si femei.

      Educație sexuală inseamna o societate mai sănătoasa dpdv fizic si mental.

      Daca voi v-ați facut educatia sexuală citind playboy sau stand noaptea tarziu la tembelizor lăsați-i măcar pe copiii voștri sa aibă parte de informații pertinente.

      Talibanilor care sunteți! :-(
      • +2 (6 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 14:08)

       [anonim] i-a raspuns lui utilizator1

      • +1 (3 voturi)    
       si mai inseamna si pervertire (Luni, 28 septembrie 2015, 11:23)

       Paul222 [anonim] i-a raspuns lui utilizator1

       Tu ai dreptate dar ceea ce nu stii este ca educatia sexuala mai include si informatii despre masturbare sau cum se pot bucura de placere sexuala, despre filme porno si pozitii sexuale. Este o carte cu doua fete si adevarul obiectiv este acela de a perverti copii nu de a-i destupa.
  • +8 (16 voturi)    
   parintii sunt la fel de needucati (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:01)

   lili [anonim] i-a raspuns lui Un cititor

   care parinti? aia care au impresia ca copiii lor vor ramane toata viata copiii si se sperie cand fetelor le vine ciclu la 11 sau 12? Nu mai vorbesc de parintii care se poarta violent sau isi ignora odraselele!
  • -2 (18 voturi)    
   Propunere (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:25)

   RaduDan1 [anonim] i-a raspuns lui Un cititor

   Se doreste încurajarea (exarcerbarea) sexualității sau educarea instinctului sexual?

   Care este vârsta de discernământ a copilului în ceea ce privește informațiile despre relațiile sexuale? Vor fi învățați (încurajați) să aibă relații sexuale lipsite de responsabilitatea unuia față de celălalt iar singura grijă să fie ca relațiile sexuale să nu aibă ca rezultat copiii?

   Pentru atingerea efectelor dorite în apelul ONG-urilor de mai sus propun:
   - luarea de măsuri drastice împotriva pornografiei - copiii nu trebuie educați sexual pe această cale
   - creșterea pedepselor pt violuri și pedofilie
   - creșterea vârstei pt discernământul sexual
   - obiect școlar dedicat educației pt familie, respectului între femeie și bărbat, educării responsabilităților în relațiile dintre cele 2 sexe

   E nevoie de o EDUCARE a instinctului sexual, de o dirijare a sa spre întărirea respectului dintre cele 2 sexe. Nu este nevoie de o exacerbare a sa sub masca denumirii de ”educație” sexuală.
   De când a început revoluția sexuală prin anii `60 observăm o decădere a statutului femeii. Ne dorim egalitatea (utopică) între cele 2 sexe sau conștientizarea complementarității lor? Nu credeți că meseria de mamă este una vitală pentru societate, de o mare responsabilitate și prin urmare deosebit de onorantă? Bineînțeles nu toate femeile trebuie să-ți asume permanent această meserie dar o educare a bărbaților ca să acorde respectul cuvenit acestei meserii (și femeii în general) ar fi poate mult mai utilă decât o educație sexualizantă care, în mod subtil, menține (sau transformă) femeia într-un obiect sexual pasager.
  • +2 (30 voturi)    
   De fapt coloana a V-a (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:44)

   Sorin [anonim] i-a raspuns lui Un cititor

   In Ontario, Canada, premiera lesbiana a provinciei a cerut unui fost cercetat de pedofilie sa faca o programa scolara pentru acest subiect. Rezultatul? Sexul anal predat copiilor de 9 ani si alte satanisme.
   Deci dragi compatriotzi, atentzie mare. Observatzi si simultaneitatea acestor actziuni. In Germania aceleasi grozavii. Cei care nu permit copiilor sa participe la aceste lectzii sun amenintzatzi ca li se vor lua copiii. Noroc cu musulmanii care le vor taia gatul la astia... sa fie si ei buni la ceva...
   • -2 (16 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:02)

    [anonim] i-a raspuns lui Sorin

  • +2 (16 voturi)    
   Tocmai din lipsa acestei educatii (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:06)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

   Apar aberatii ca tine. Cu metalitate de Ev Mediu timpuriu adaptata intelectului precar
 • -11 (39 voturi)    
  rusine (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:13)

  mihai [anonim]

  puneti mana pe biblie si lasati educatia diavoleasca ( boko haram )!
  • +2 (28 voturi)    
   au băgat net le mănăstire? (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:04)

   lili [anonim] i-a raspuns lui mihai

   Cam multe comentarii religioase, cred c-au băgat net la manăstiri! Și dăi și luptă! Habotnicilor!
   • +1 (13 voturi)    
    Sunt numai idioti (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:07)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui lili

    Nici macar nu inteleg religia in numele carei dau in cap la altii
    • +4 (8 voturi)    
     Uita-te in oglinda (Vineri, 25 septembrie 2015, 19:40)

     AT [anonim] i-a raspuns lui Bogdan_100

     Se pare ca a insulta si instiga la ura prin minciuni sfruntate sunt de toata cinstea in mediile anti-religioase.
   • +3 (9 voturi)    
    Habotnic esti tu (Vineri, 25 septembrie 2015, 19:38)

    AT [anonim] i-a raspuns lui lili

    Ce sa zic, comentariul tau e doldora de toleranta.
  • +4 (8 voturi)    
   sarcasm detector fail (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:34)

   georgeb [utilizator] i-a raspuns lui mihai

   la cititorii hotnews :)
  • +3 (7 voturi)    
   Imperialism (Vineri, 25 septembrie 2015, 18:27)

   AT [anonim] i-a raspuns lui mihai

   Aceste ONG-uri sunt un fel de Boko Haram imperialist occidental.

   https://www.youtube.com/watch?v=QHGpviF582M&t=77m24s
  • -4 (6 voturi)    
   LOL (Vineri, 25 septembrie 2015, 22:29)

   daydr3am3r [utilizator] i-a raspuns lui mihai

   De la ce spital de psihiatrie ai scapat? Aveti net acolo?
 • +10 (36 voturi)    
  educatie sexuala? (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:20)

  Humbert [anonim]

  lasa ca facem religie in loc, ce nevoie avem de educatie sexuala?

  religia tine loc si de educatie stiintifica, si medicala, si sexuala, este stiut ca popii au deja toate raspunsurile la tot.
  • +9 (21 voturi)    
   Daca esti obraznic, faci tumora la cap! (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:01)

   provest [anonim] i-a raspuns lui Humbert

   asa i-a zis profa de religie vecinului meu de 7 ani.
   ma intreb ce i-o zice despre sex!
   • -1 (9 voturi)    
    De unde nu este, nici Dumnezeu nu cere... (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:11)

    me [anonim] i-a raspuns lui provest

    Baiatului meu i s-a spus asta la 6 ani. Acum are 7 si l-am scos de la religie.
    Din pacate cei ce predau religia nu inteleg nimic din ea. De fapt, cam asa sunt majoritatea romanilor, inclusiv unii preoti. Putini sunt cei care inteleg ca pe Dumnezeu trebuie sa il iubesti, nu sa te temi de el.
    Si atunci il folosesc pe Dumnezeu pe post de caine care te musca daca nu esti cuminte... Dar Dumnezeu nu se supara, pentru ca de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere...
    • -1 (11 voturi)    
     Teama (Vineri, 25 septembrie 2015, 18:01)

     AT [anonim] i-a raspuns lui me

     Teama de Domnul e inceputul intelepciunii, spune Ecleziastul. Se vede treaba ca nu e voie sa ne mai temem de nimic, nici de Dumnezeu, nici de parinti, nici de autoritati. Cum ne-om asterne, asa vom dormi.
     • 0 (6 voturi)    
      Da, aia-i problema (Vineri, 25 septembrie 2015, 18:18)

      CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui AT

      ...că istoric nu ne-am bazat destul de mult pe teamă, ca instrument pedagogic.

      Nu ştiu, dacă tot funcţionează atât de bine teama, de ce să nu trecem direct la teroare? Poate asta ne lipseşte în modernitatea asta coruptă, un pic de teroare din vremurile bune când fulgerul înseamna că s-au supărat zeii şi incendiile de vegetaţie erau mesaje de la Iahve. Ca-n bancurile alea de pe vremea lui Ceaşcă, şoriceii or să înveţe mai cu spor dacă le arătăm o dată pe săptămână (poate chiar la ora de religie) pisica, nu?
      • +1 (5 voturi)    
       Roadele (Vineri, 25 septembrie 2015, 19:43)

       AT [anonim] i-a raspuns lui CosminMaricari

       Sa vedem deci care sunt roadele dezinhibarilor de tot felul.

       http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/vladimir-tismaneanu-destinul-unei-gnoze-politice-doctrina-lui-marx-si-sanctificarea-violentei/#comment-111001
      • +1 (3 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 10:33)

       [anonim] i-a raspuns lui CosminMaricari

   • +4 (4 voturi)    
    Karma (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:58)

    AT [anonim] i-a raspuns lui provest

    Pai Hare Krishna, aia cu karma, nu tot asta spun? Daca e neaosul nostrum "te bate dumnezeu" e de rasul curcilor, dar daca e misticism exotic oriental e cool si la moda.
   • +2 (6 voturi)    
    Ai auzit (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 5:04)

    KostasP [utilizator] i-a raspuns lui provest

    De corelatia dintre pacatele primare si bolile terminale? Sunt cercetari stiintifice pe aceasta tema.
  • +3 (9 voturi)    
   Da si raspunsul e deseori (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:27)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Humbert

   "scoate o bancnota" fiindca PF Daniel e nemultumit de banii de la stat(!).
 • +15 (31 voturi)    
  nu are cine sa predea asa ceva! (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:23)

  Dedalus [anonim]

  Foarte buna initiative! Incultura sexuala a romanilor e vizibila la orice cautare pe internet.

  Nu mai vorbesc de ce se vede la nivel individual.

  Marea mea intrebare este insa CINE va vorbi copiilor despre viata sexuala - aceiasi oameni pentru care sexul se reduce la pozitia misionarului si este considerat un pacat?!

  Ca si in cazul educatiei antrepenoriale, avem impresia profund eronata ca daca dam o lege- se rezolva.

  Nu se rezolva predarea educatiei sexuale oricate legi si ordine am da. Asta, pentru ca nici o lege si nici un ordin nu va duce la aparitia peste noapte a persoanelor care sa stie educatie sexuala.

  Cei cativa/cateva care mai stiu cat de cat despre ce e vorba sunt oricum mult prea putini ca sa predea educatia sexuala.

  Ca sa nu mai spun de marea mea groaza ca s-ar putea ca tot felul de semidocti (stiind foarte putin ai impresia ca stii tot...) s-ar putea sa le spuna copiilor niste monstruozitati,

  Asa e si cu religia: in principiu e buna educatia morala astfel realizata, dar ceea ce se face la religie e in mult prea multe cazuri ceva de care sa fugi.
  • +4 (12 voturi)    
   nu e nevoie (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:00)

   gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   de religie pentru educatie morala, dimpotriva.
   adica e nevoie de religie (care din ele) sa stii ca nu e in regula sa furi?
   • +3 (7 voturi)    
    competenta (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:26)

    Dedalus [anonim] i-a raspuns lui gica pantalon

    Spuneam doar ca scopul educatiei sexuale in scoli e binevenit, dar daca va fi predate de neaveniti va face mai mult rau decat bine.

    Si dadeam examplul cu religia doar ca sa arat cum ceva in principiu pozitiv poate sa ajunga daunator,

    Nu ar duce la nimic divagarea spre religie.

    Retine doar ca pentru o educatie sexuala cu impact pozitiv trebuie sa ai oameni pregatiri care sa o faca. Daca nu ii ai, vor veni tot felul de ciudati care vor face mai mult rau decat bine.
 • +6 (30 voturi)    
  De la ce varsta? (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:26)

  BEDE [utilizator]

  Mi se pare ca problema de educatie sexuala ar trebui sa se puna abia de la 12 ani in sus.
  Culmea ar fi sa inceapa cu educatia sexuala chiar de la gradinita!
  De ce sa li se spuna unor copii mici despre ceva de care nu simt deloc nevoia?
  Ramana totusi marea problema ca peste tot in media se face reclama pentru sex, ai asa se intampla sa auda copiii despre sex cu mult inainte ca ei sa simta vreo nevoie. Si, atunci, ceea ce in mod sigur este rau, unor copii care au zuzit despre sex le vina, asa, de curiozitate, sa exper imenteze ceva de care, daca nu ar fi auzit, nici nu ar fi simtit vreo nevoie.
  Si nu cumva aceasta educatie sexuala se vrea sa fie si o propaganda pro LGBT? Asa, ca aceste minoritati sa caute sa castige mai multi adepti? Si, de preferinta chiar incepand cu copii de la cele mai mici varste.
  Ce ridicol - dar parca si tragic - cand am vazut o fetita de 7 ani explicand cum doua mame au ajuns sa aiba un copil apeland la un donator de sperma...
  Asa se vrea sa fie la noi educatia sexuala?
  • +9 (27 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:44)

   [anonim] i-a raspuns lui BEDE

   • -3 (11 voturi)    
    OMS (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:48)

    Dan [anonim] i-a raspuns lui

    Vezi ca a iubi este o problema de sanatate. OMS considera dragostea o boala si trebuie tratata. Tu incurajezi copii sa se imbolnaveasca !!!
    • +5 (9 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:54)

     [anonim] i-a raspuns lui Dan

     • -1 (7 voturi)    
      google (Vineri, 25 septembrie 2015, 20:23)

      Dan [anonim] i-a raspuns lui

      gasesti pe net documentatie
      cauta pe google textul: "OMS dragostea boala"
      Nu eu am inventat asta. Intreaba-i pe cei de la Organizatia Mondiala a Sanatatii .
      • -1 (3 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 17:45)

       [anonim] i-a raspuns lui Dan

   • -5 (23 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:58)

    [anonim] i-a raspuns lui

    • +2 (10 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:54)

     [anonim] i-a raspuns lui

     • -3 (9 voturi)    
      Proiect de lege (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:55)

      AT [anonim] i-a raspuns lui

      Plateste tu pentru fertilizarea in vitro a cuplurilor homosexuale, eu nu vreau.
      • +1 (7 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 20:59)

       [anonim] i-a raspuns lui AT

       • +1 (5 voturi)    
        Lumineaza-ma (Vineri, 25 septembrie 2015, 21:48)

        AT [anonim] i-a raspuns lui

        Da' vad ca esti doldora de toleranta si dragoste frateasca, asa cum te-a invatat ateismul.

        De Thomas Beatie ai auzit? Nu este singurul caz. Pesemne ca de acum inainte trebuie sa platesc si operatiile de schimbare de sex.
        Si pana la urma tot nu inteleg ce vrei sa spui. Ca barbatii homosexualii nu pot procrea? Nici unul dintre barbatii astia "doi tatici" nu e parinte biologic?
        • -1 (3 voturi)    
         Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 17:48)

         [anonim] i-a raspuns lui AT

         • 0 (2 voturi)    
          Capisco (Duminică, 27 septembrie 2015, 6:38)

          AT [anonim] i-a raspuns lui

          Nu vezi nici o legatura intre heteronormativitate si proscrierea heteronormativitatii, care a ajuns politica oficiala in Canada, inclusiv prin orele de educatie sexuala?
          Capisco foarte bine cine o sa faca educatie sexuala in scoli si dupa ce program(a). Oameni ca cei descrisi mai jos.

          http://www.city-journal.org/2015/eon0226hm.html

          http://www.city-journal.org/2015/eon0205hm.html

          http://chronicle.com/article/The-End-of-Male-Supremacy/228769/
          • -1 (1 vot)    
           Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 septembrie 2015, 13:42)

           [anonim] i-a raspuns lui AT

           • -1 (3 voturi)    
            Tinta miscatoare (Duminică, 27 septembrie 2015, 14:32)

            AT [anonim] i-a raspuns lui

            Ai vazut cum ai schimbat placa? Acum nu mai sunt incuiat ca vad agenda sexualista, sunt incuiat ca nu vad ce minunat o sa fie.
   • -6 (16 voturi)    
    Tocmai asta (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:54)

    conbac [utilizator] i-a raspuns lui

    este problema lor.Subt masca "educatiei sexuale" vor face educatie homosexuala iar apoi ,cand or ajunge pe la saizeci de ani si or vedea ca nu are cine lucra pentru pensiile lor,vor importa cateva milioane de milostivi talibani.In rest,toate cele bune!
    • +7 (11 voturi)    
     Inteleg (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:51)

     Mihai [anonim] i-a raspuns lui conbac

     predispozitia unor oameni catre diferite teorii ale conspiratiei: masonii care ne conduc, evreii care ne saracesc, americanii care ne fura tara, companiile farma care ne obliga sa ne vaccinam. Aceste teorii ale conspiratiei au 2 elemente comune: conspiratorii(cei enumerati) si un scop - imbogatirea/protejarea lor, a conspiratorilor.
     La chestia asta cu homosexualitate, nu reusesc sa gasesc conspiratorii si nici ce avantaj si-ar putea crea din homosexualizarea populatiei lumii. Poate ma ajuti sa inteleg?
     Homosexualizare - fortarea, prin indoctrinare, a unei persoane hetero sa devina homo. Nu stiu daca termenul exista, dar stiu ca homosexualitatea este genetica - adica nu poti determina un hetero sa devina gay.
    • +4 (6 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:55)

     [anonim] i-a raspuns lui conbac

   • -3 (13 voturi)    
    despre LGBT (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:20)

    RaduDan1 [anonim] i-a raspuns lui

    Nu ai citit cu atenție ce au declarat ONG-urile.... ? Se vorbeste si de educatie pt diversitate adică se va spune oricărui copil că va putea alege cu cine să facă sex, adică și cu un partener de același sex cu el. Această ”educație sexuală” va fi Calul Troian prin care copiii să fie educați și în ceea ce privește cele de mai sus.... Ca să le spui copiilor că oamenii se iubesc și că pot face copii nu ai nevoie de un obiect care să se predea 5-6...10 sau 12 ani!
   • -1 (5 voturi)    
    Propaganda (Vineri, 25 septembrie 2015, 18:39)

    AT [anonim] i-a raspuns lui

    Este scopul declarat al acestor organizatii sa propage ideea ca homosexualitatea e normala si innascuta si sa combata heteronormativitatea. Ori astea sunt deja afirmatii controversate si ideologice, sloganuri simpliste care sa atraga spuza pe turta proprie.
    "Normalitatea" este un termen vag si nedefinit. A devenit sloganul miscarii LGBT doar pentru ca constituie un vehicul pentru acceptarea comportamentului homosexual in societate, nu pentru ca normalitatea ar fi o calitate la care aceasta miscare aspira ideologic.
    Iar daca exista niste homosexuali, poate chiar majoritatea, care nu au facut o alegere constienta sa fie interesati in acelasi sex nu inseamna ca orientarea sexuala este determinata la nastere, nici ca e imuabila. Iar daca este, nu inseamna ca orientarea sexuala trebuie sa implice automat un comportament sexual.
   • 0 (4 voturi)    
    Dar diferenta intre iubire si sex? (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 11:26)

    BEDE [utilizator] i-a raspuns lui

    Problema cea mai mare este ca prevad ca se va face mai mult propaganda decat educatie sanatoasa.
    Si nu prea cred ca se va arata ca exista o diferenta intre iubire si sex, desi este clar ca exista o asemenea diferenta.
    Ori, unui copil de 7 ani ise poate explica ce este iubirea: ca iubirea inseamna a face un efort spre a-i fi mai bine persoanei pe care o aiubesti. Dar unui copil de 7 ani nu cred ca este bine sa i se spuna despre sex. Parca e prea devreme pentru asaceva.
  • +6 (22 voturi)    
   educatia sexuala (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:45)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   nu stiu exact de la ce varsta se face... dar un psiholog e in masura sa spuna asta nu niste forumisti ok?!
   daca statul va agnaja pe cine trebuie asta este cu totul altceva, dar sunt destul de sigur ca oricat de incompetenti sunt tot o sa fie mai in masura sa-si dea cu parerea decat eu sau tu.

   PS: bine ca nu urlii de religie... aia afecteaza copilul infinit mai mult...
  • 0 (20 voturi)    
   da bre (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:47)

   gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   o sa fie o propaganda LGBT. copiii de gradinita vor face practica la ora de orgie, iar cei mai precoce vor studia sodomizarea fara lubrifiant. in scurt timp, heterosexualii se vor converti si lumea va fi stapanita de LBGT. Muahaha
  • -9 (13 voturi)    
   varsta (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:29)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   In Vest incepe la clasa I. In clasa a III-a se invata despre homosexualitate. E clar, nu?
   • +1 (9 voturi)    
    E clar (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:17)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui john70

    Esti idiot. Dovada este aberanta afirmatie facuta
   • +1 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:55)

    [anonim] i-a raspuns lui john70

  • +5 (9 voturi)    
   cata ignoranta! (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:38)

   adeh [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Tocmai prin educatie copiii trebuie sa invete ca acest cuvant "sex" nu este un cuvant tabu si ca nu implica ceva rusinos! ceea ce dumneavoastra subintelegeti in cele scrise.
   Educatia despre sex nu inseamna sa ii inveti sa faca sex. Inseamna sa se inteleaga pe sine, din punct de vedere fizic si psihologic. Bineinteles ca un copil de 7 ani stie ca un baiat e diferit de o fata. Si fiti convinsa ca stie si cum. In plus, in prezent, adolescenta incepe mai devreme. Si semnele apar pe 10-11 ani la fetite. De ce ar trebui sa ii fie rusine cu corpul sau unui copil sau unui adolescent?
   Este demonstrat statistic faptul ca, in tarile in care se face educatie sexuala, activitatea sexuala incepe la o varsta mai inaintata decat in tarile in care nu se face.
 • -6 (22 voturi)    
  de rasul curcilor (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:45)

  Dan [anonim]

  Organizatia Mondiala a Sanatatii a inclus dragostea pe lista bolilor. Cum se va explica la orele de educatie sexuala ca elevii au voie sa iubeasca dar nu au voie sa faca sex daca a iubi este o boala si trebuie tratata ?!?! Cel putin in adolescenta.

  Ar fi ideal sa fie optionala asa cum este religia . Ca nu suntem noi mai prosti ca ei. Daca pentru religie trebuie facut cerere in mod special ca sa studiezi, sa se faca cerere si pentru cei ce vor educatie sexuala. Ca doar suntem un stat democratic, nu trebuie sa ne dicteze ONG-urile ce sa studiem. Sa vedem, mai vin 90 % dintre parinti sa faca cerere ca vor educatie sexuala ?

  Si la aceasta ora sa se explice copiilor, printre altele ca nu e frumos sa arate degetul mijlociu colegilor in pauze, sau nu vorbeasca obscen, sa nu injure obscen sa nu simuleze acte sexuale, si sa nu isi bata joc de colegi. Degetul mijlociu poate distruge viata unui om. Sper ca cele 60 de ONG-uri au studiat suficienta psihologie ca sa inteleaga aceste lucruri.
  • +13 (25 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:56)

   [anonim] i-a raspuns lui Dan

  • +8 (14 voturi)    
   "Că nu suntem noi mai proşti ca ei" (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:00)

   CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui Dan

   Şi cu asta aţi explicat perfect retardul istoric al României faţă de lumea modernă. Felicitări, române mândru. Şi verde. Şi hetero-ortodox.

   PS. Chestia aia cu OMS care zice-se c-a inclus dragostea pe lista bolilor e un mit urban. Nu vă mai informaţi de pe site-uri creştine şi conspiraţioniste.
   • -2 (8 voturi)    
    buahaha (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:03)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

    bravo.le-ai zis-o!bravo neromane mandru.si in toate culorile curcubeului.si lgbt-ateu.

    ps:cu ce sunteti voi mai buni dacat ei?!
    • +2 (6 voturi)    
     ... (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:32)

     CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui Point

     Şi ungur iredentist, nu uita. Şi pe-un sfert ţigan, din tată musulman şi mamă evreică. De asemenea, mason de rang înalt, reptilian de onoare şi slujitor al lui Sauron.

     "Noi" (nu ştiu cine-s noi, dar fie...) dorim să ne educăm copiii, nu să-i îndoctrinăm. Şi asta nu ne face mai buni decât "ei", la modul general, dar pe subiectul ăsta specific, al educaţiei sexuale, oricine este în favoarea sa este "mai bun". Mai bun pentru generaţie următoare, cel puţin.
  • +2 (6 voturi)    
   Chiar esti de rasul curcilor (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:29)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Dan

   Doar daca nu e o gluma
  • +3 (11 voturi)    
   ha (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:48)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Dan

   religia nu e optionala... cand vine profesoara iti tranteste hartia in fata si zice "semneaz-o" aia nu e optional decat in acte... in realitate e obligatoriu... pentru ca religia asta face: minte si manipuleaza!

   religia nu ar trebui sa se predea in scoli. scoala e pentru invatat stiintific, religia != stiinta!

   dragostea nu e pe lista bolilor decat in mintea ta!

   educatia sexuala ar trebui sa fie obliagatorie intr-o tara cu cea mai mare pondere se sarcini la adolescente!!!!!!!!!
   • +1 (5 voturi)    
    ICD (Vineri, 25 septembrie 2015, 20:33)

    Dan [anonim] i-a raspuns lui liviu_

    e tare greu sa cauti pe google lista de maladii - ICD-ul de la Organizatia Mondiala a Sanatatii. De exemplu cauta documentul GRNBOOK.pdf pe site-ul who.int; As pune link aici dar cred ca nu-mi aproba mesajul. Are codul F 63.9 si are un text cara sa nu para ce este: "F63.9 Habit and impulse disorder, unspecified". Normal, nu toti inteleg, nu toti suntem medici.
   • +1 (5 voturi)    
    who (Vineri, 25 septembrie 2015, 20:39)

    Dan [anonim] i-a raspuns lui liviu_

    este aici http://www.who.int/classifications/icd/en/GRNBOOK.pdf F 63.9 A se compara cu F 63.8. Par identice, dar nu sunt.
  • -1 (5 voturi)    
   de unde le scoateti, frateeee...?? (Vineri, 25 septembrie 2015, 19:33)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Dan

   Baga, te rog, aici, link spre site-ul OMS (spre site-ul LOR, oficial, nu spre cine stie ce blog obscur sau ziar de trazniti!!) catre lista in care "dragostea = boala"!!

   Sau... daca taceai, filozof ramaneai!
 • -1 (15 voturi)    
  60 de onguri?! (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:45)

  liviu_ [utilizator]

  mizilic...
  vine don daniello , cize nu... si nu va ramane ca doar el conduce tara (si el nu plateste impozite)
  • -2 (18 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:00)

   [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   • +5 (13 voturi)    
    Nu-i nimic (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:27)

    Fenrir [anonim] i-a raspuns lui

    Dupa logica asta, ce-i cu 8 clase sunt mai reprezentativi pentru romania decat cei cu studii superioare. Ar trebui sa fim reprezentati de cei din prima categorie.
    • +1 (3 voturi)    
     din pacate... (Vineri, 25 septembrie 2015, 19:36)

     Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Fenrir

     ... cam suntem reprezentati de ei :(
     Daca te uiti cum vorbesc "reprezentantii" nostri... si ce le c*ca mintea pe la TV :(
   • +2 (10 voturi)    
    deci... (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:39)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

    din punctul tau de vedere biserica ar trebui sa decida sau cum?!
    sa interzicem avortu atunci, sa interzicem computerele, si orice alta aberatie mai vrea biserica... doar ei sunt "reprezentativi"
    halal "logica"
    • 0 (8 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:40)

     [anonim] i-a raspuns lui liviu_

     • -1 (7 voturi)    
      Ba e fix pe dos (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:52)

      CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui

      Eu zic să cauţi pe nen-tu Google iespresia "tyranny of the majority" (tirania majorităţilor) şi afla-vei pe dată diferenţa dintre democraţie şi oclocraţie.

      Precum şi că democraţia presupune maximizarea libertăţilor personale restricţionate doar de respectarea regulilor şi legilor, nicidecum un sistem în care majorităţile impun melodia şi minorităţile dansează după cum li se cântă.
      • 0 (6 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 septembrie 2015, 18:20)

       [anonim] i-a raspuns lui CosminMaricari

       • +1 (5 voturi)    
        Unele lucruri sunt obligatorii (Vineri, 25 septembrie 2015, 20:23)

        Cosmin [anonim] i-a raspuns lui

        De exemplu, respectarea legii. Sau educaţia. Care educaţie este, prin însăşi natura ei, un act coercitiv. Unul absolut necesar pentru o specie raţională, dar coercitiv nonetheless.

        Nu aş fi de acord cu introducerea obligatorie a unei materii care să prezinte opinii şi păreri drept fapte (de exemplu religia), însă orice materie care ajută un elev să înţeleagă mai bine o faţetă a realităţii (oricât de tabu ar părea pentru unii) nu are cum să strice. Mai ales având în vedere faptele privind situaţiunea din ţară, descrise de oengeurile minoritare în articolul de mai sus.
        • +1 (5 voturi)    
         Evident (Vineri, 25 septembrie 2015, 23:58)

         AT [anonim] i-a raspuns lui Cosmin

         Ce vrei tu e obligatoriu pentru toata lumea, ce vreau eu ma priveste, si n-am voie sa impun altora, in cel mai bun caz. In cel mai rau e nociv si trebuie interzis.
         • +1 (3 voturi)    
          ... (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 8:48)

          CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui AT

          Nu e vorba de ce vreau eu, e vorba de fapte vs. păreri, ficţiune şi credinţe. Când o să ai dovezi că Dumnezeu există, predă-l la ora de biologie. Până atunci, ţine-l în biserică şi nu-l mai băga cu forţa pe gâtul altora.
          • +1 (3 voturi)    
           Tot aia (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 13:56)

           AT [anonim] i-a raspuns lui CosminMaricari

           Si cine decide ce e fapta si ce e parere? Multprealuminatul Cosmin!
 • +5 (15 voturi)    
  Succes, domnilor si doamnelor! (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:03)

  provest [anonim]

  Si nu o spun ironic.
  Cum va putem sustine?
  • 0 (6 voturi)    
   Cu bani (Vineri, 25 septembrie 2015, 19:07)

   Reprezentant ONG [anonim] i-a raspuns lui provest

   Asta e tot ce ne intereseaza. Servim orice interese, promovam orice aberatie, facem orice pentru bani (daca aveti suficienti). Daca e vorba de sume mici, le acceptam ca donatii, dar nu puteti sa ne impuneti teme.
 • -1 (15 voturi)    
  haha (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:24)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  omul si ong-ul :)) un raport fair :))
 • +8 (12 voturi)    
  ... (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:38)

  pathfinder [utilizator]

  Initiativa e buna.
  Dar copiii unora dintre minoritatile conlocuitoare nu prea ajung pe la scoala.
  Carevasazica aia tot needucati sexual vor ramane.
 • +5 (13 voturi)    
  De acord, dar, (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:39)

  emil bobu [utilizator]

  sa arate bine profesoarele. Nu vrea nimeni sa invete educatie sexuala de la niste babe comuniste.
 • -2 (12 voturi)    
  Vorbeste un parinte copilului... (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:17)

  Luchian [utilizator]

  In timp ce un parinte vorbeste copilului sau despre o problema extrem de sensibila si de importanta, mai apar doi straini care afirma ca ei doresc binele copilului mai mult decat ii doreste parintele, si ca ar vrea sa participe si ei la discutia de educatie a copilului. Unul era membru al unui ONG si altul un profesor...
  Un parinte poate sa-i explice tanarului de ce e bine sa nu se grabeasca sa devina adult, sa nu confunde placerea cu fericirea si iubirea, sa le faca toate la timpul lor, sau orice alta explicatie sau educatie considera el necesara in aceasta discutie privata. Continutul educatiei este responsabilitatea parintelui.
  Este vorba despre o discutie ceva mai aparte decat una despre informatii dintr-un domeniu, este vorba despre educatia data de parinte copilului, care n-ar trebui generalizata, abstractizata, si sa fie pusa in mana unor straini. Parintele il invata pe copil ce e bine si de pastrat si ce e rau si de lepadat.
  • +3 (9 voturi)    
   clar... (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:44)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Luchian

   parintii nu stiu cand ce si cum sa spuna copiilor.
   niste profesori de educatie sexuala ... daca sunt invatati cum trebuie, vor sti!

   scoala si ora de educatie sexuala nu te invata cand sa incepi viata sexuala, te invata cum sa te protejezi de boli, ce inseamna viata sexuala, avantaje , dezavantaje etc. sau cel putin asa ar trebui sa fie!
   si lucru asta e al dracu de important!
   pana la urma suntem printre primii in ue (sau chiar primii) la salcina la minori!
   • 0 (4 voturi)    
    Parintii sau statul... (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 0:25)

    Luchian [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Sa inteleg ca esti unul din parintii care nu stiu ce sa spuna copiilor, altfel n-ai fi fost pentru aceasta propunere.
    Si totusi in aceeasi situatie sa se gaseasca si membrii ONG-urilor?
    In loc sa te documentezi pentru educatia propriului copil, sa pui statul sa o faca in locul tau. Este asa de bine vazut si atat de incredere statul in Romania? S-a schimbat ceva in tara peste noapte si eu n-am aflat, incat sa vrei sa dai educatia propriului copil intr-un domeniu atat de delicat pe mana statului. Parca statul era prost administrator, si in general nu prea bine vazut. Parca tot mai multe sarcini se muta in domeniul privat tocmai din aceasta pricina. Ce se intampla de fapt?
    Sau exista atata grija la membrii ONG-urilor pentru copiii altora incat depun atata efort si isi sacrifica din timpul lor pentru ei?
    Vor ei intr-adevar binele oamenilor pe care nu-i cunosc?
    Si sa presupunem ca exista niste parinti care stiu cum sa-si educe copiii in acest domeniu, si se trezeste ca vin niste straini si ii spun: "Educatia sexuala se face in scoli, ACUM!, nu cum vrei tu, ci cum vrea statul roman si ONG-urile".
    Cam ce raspuns ar fi indreptatiti sa le dea acei parinti?
 • +7 (15 voturi)    
  Reptilienii homosexuali si LGBT (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:18)

  Daniel [anonim]

  Hai ca sunteti amuzanti. Vin reptilienii evrei a lui Soros sa corupa gandurile copiilor romani si sa distruga familia pura ortodoxa verde.

  Suntem tara cu cel mai mare numar de sarcini si avorturi la adolescenti si persoane intre 12 si 16 ani, pentru ca in loc sa fie invatati copii de riscurile pe care si le asuma cand fac sex neprotejat si incep viata sexuala mult prea devreme, noi trebuie sa le ascundem tot, pentru ca asa e crestineste. Niste ipocriti fara margini.
  • 0 (4 voturi)    
   Solutie (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:49)

   AT [anonim] i-a raspuns lui Daniel

   Hai sa propun eu o solutie: toate aceste organizatii sa organizeze in toate scolile o sedinta obligatorie de educatie sexuala pe ciclu, care sa contina informatia esentiala: actul sexual duce la sarcina si la boli venerice; aveti aici lista cu mijloacele anticonceptionale, de la abstinenta pana la avort, si lista cu mijloacele de protective impotriva bolilor. La sfarsit se poate da si un test: nu treci testul, nu treci clasa.
   Pentru asta nu e nevoie de o ora saptamanala dintr-antaia pana-ntra doispea.
   Ceva ma face sa cred ca nu vor fi satisfacuti.
   • -2 (4 voturi)    
    deja asta se FACE! (Vineri, 25 septembrie 2015, 19:44)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui AT

    Doar ca sunt putine ONG-uri si nu au cum sa ajunga in toate scolile!
    Din cauza asta e mai bine ca statul (care ORICUM e cel mai afectat de avorturile premature si fenomenul copiilor ucisi sau abandonati) sa isi asume aceasta obligatie
    • -3 (3 voturi)    
     Logistica (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 0:02)

     AT [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

     Saizeci de ONG-uri sunt putine? Pai atunci bagam pe fir si statul; o ora la patru ani pentru fiecare clasa nu e asa mare problema logistica.
    • 0 (4 voturi)    
     60 ONG (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 0:09)

     AT [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

     PS: Ma tem ca cele 60 de ONGuri, in loc sa fie in scoli sa faca educarie sexuala, sunt pe Hotnews la comentat si votat.
 • +5 (11 voturi)    
  DA pentru introducerea educatiei sexuale in scoli (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:55)

  mary [anonim]

  Cel mai puternic argument pentru introducerea educatiei sexuale in scoli:
  "România e la ora actuală una din ţările "de top" ale Europei, în privinţa adolescentelor care rămân însărcinate, arată un studiu din 2009 al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală. Numărul cazurilor ajunge la 47.000, în fiecare an. Aproape jumătate din ele avortează. Aceeaşi organizaţie arată că, pe de-o parte, aproape toate româncele cunosc cel puţin un mijloc de contracepţie, dar, pe de altă parte, numai 40% dintre ele folosesc o astfel de metodă, pentru a evita o sarcină nedorită. " (vezi http://www.romanialibera.ro/special/reportaje/cum-a-ajuns-romania-sa-aiba-22-milioane-de-avorturi-217321)

  DA, sunt pentru INTRODUCEREA EDUCATIEI SEXUALE IN SCOLI.
  mai bine mai tarziu decat niciodata..si da, si profesorii pot fi educati sa o faca.Pentru orice exista un inceput
 • +1 (13 voturi)    
  paradoxal (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:14)

  Mazeta [utilizator]

  Școlarii învață să facă sex, studenții învață să scrie și să citească.
  • -3 (3 voturi)    
   Comment sters de user (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 9:46)

   Lok [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

 • +1 (5 voturi)    
  Educatie sexuala (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:35)

  AT [anonim]

  Vreau si eu educatie sexuala in scoli. Sa contina cam asta:

  https://www.youtube.com/watch?v=MGEjDjqHhkU&t=6m30s

  Mi-e teama ca in schimb va contine cam asta:

  http://www.city-journal.org/2015/eon0226hm.html

  http://proteinwisdom.com/?p=56716

  https://witchwind.wordpress.com/2014/10/07/utopia-what-would-a-womens-society-look-like/

  http://theothermccain.com/2015/05/17/war-against-human-nature-what-feminists-pay-47030-a-year-to-learn/

  http://davidthompson.typepad.com/davidthompson/2014/05/your-masculinity-must-be-abolished.html

  http://theothermccain.com/2014/07/14/sex-trouble-radical-feminism-and-the-long-shadow-of-the-lavender-menace/
 • +2 (12 voturi)    
  Tendinte (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:53)

  anonim [anonim]

  Pe fondul probemei nici nu mai are sens sa comentez. Deja ambele puncte de vedere au fost exprimate.

  Voi remarca in schimb ca treaba asta e promovata de 11 + 67 = 78 (!!!) de oengeuri...

  Habar n-aveam ca existau atatea. Si imi place cum s-au mobilizat ei intr-un mod atat de exemplar, uniti si insufletiti cu totii de nobila misiune a instuirii micutilor in beneficiile sexului neconventional pe care unii retrograzi incearca sa le ascunda...

  Confirm cele scrise de un antevorbitor ca si in alte tari mobilizarea este tot exemplara.

  De unde trag concluzia ca toti sunt animati de acelasi spirit...
 • +3 (7 voturi)    
  Totul a inceput in 1919 (Vineri, 25 septembrie 2015, 18:30)

  Eric L. [anonim]

  Traducere din
  The Origins of Political Correctness
  February 5, 2000, Bill Lind

  Neomarxistul Gramsci scria ca muncitorii nu isi vor vedea niciodata adevaratul interes de clasa, asa cum a fost definit de marxism, pina cind nu vor fi eliberati de cultura occidentala si in special de religia crestina - ca sint orbiti de cultura si religie sa isi vada adevaratele interese de clasa. Lukacs (alt neomarxist), care a fost considerat cel mai stralucit teoretician marxist dupa Marx insusi, a intrebat in 1919: "Cine ne va salva de Civilizatia Occidentala?". El a teoretizat si asupra celui mai mare obstacol in calea crearii paradisului marxist, care era cultura: insasi Civilizatia Occidentala.

  Lukacs are ocazia sa-si puna ideile in practica fiindca, atunci cind guvernul bolsevic al lui Bela Kun ajunge la putere in Ungaria in 1919, devine komisar adjunct pentru cultura, iar primul lucru pe care l-a facut a fost sa introduca educatia sexuala in scolile din Ungaria. Ceea ce a facut ca muncitorii sa nu sprijine guvernul lui Bela Kun, fiindca maghiarii au fost stupefiati de initiativa respectiva. Dar Lukacs facuse deja conexiunea de care azi multi dintre noi inca sint surprinsi, si anume ca trebuie sa luam in calcul rezultatul final, the “latest thing.”
 • +4 (12 voturi)    
  Sa ajungem America din urma si sa o si depasim! (Vineri, 25 septembrie 2015, 19:02)

  Eric L. [anonim]

  In USA se face educatie sexuala in scoli de multe decenii. Iata si rezultatul:

  "In America, familia s-a dezintegrat. In timp ce nasterile in afara casatoriei in anii 1950 erau rare, azi 41% din toti copiii americani sint nascuti in afara casatoriei, iar Hollywoodul celebreaza acest stil de viata. Jumatate din copiii nascuti in America de femeile sub 30 de ani sint ilegitimi. 3 din 10 copii albi se nasc in afara casatoriei, la hispanici rata e de 53%, iar la negri 73%. Copiii din familii dezintegrate sint de multe ori mai susceptibili decit ceilalti de a abandona scoala, de a consuma droguri, de a se asocia in gasti, de a comite crime, de a sfirsi in inchisori, de a-si pierde sufletul si de a produce inca o generatie de suflete pierdute." (Patrick J. Buchanan)
  • +2 (4 voturi)    
   Mdah... (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 17:56)

   daydr3am3r [utilizator] i-a raspuns lui Eric L.

   Nasterile in afara casatoriilor au fost o problema uriasa mereu in Romania. De aia suntem renumiti pentru ca avem fetite de 12 ani care raman insarcinate. Din contra, efectul e tocmai invers in zonele cu populatie educata si care are acces la mijloace de contraceptie, in timp ce in zonele sarace si needucate nasterile aiurea sunt din ce in ce mai multe. Mai citeste putin.
 • +2 (14 voturi)    
  Depravare (Vineri, 25 septembrie 2015, 21:25)

  Depravare [anonim]

  In loc sa bagati sexualitate in scoli mai bine ati scoate-o din mass-media astfel incat copiii sa ramana copii si sa nu le umplem capul cu aberatii.
 • -1 (9 voturi)    
  WOW (Vineri, 25 septembrie 2015, 22:41)

  daydr3am3r [utilizator]

  Cu fiecare articol de genul asta ma conving, citind comentariile, ca tara asta nu poate fi salvata. Nu poti face nimic bun fara sa dai de bezmetici care viseaza reptilieni, masoni, Soros, propaganda LGBT, americani care vin sa ne impuna pedofilie si alte conspiratii de kkt si idei delirante care chipurile contravin "spiritului crestinesc" si "religiei neamului" (Dacii erau politeisti si credeau in Zamolxis BTW, Isus a fost prezent pe aici mai putin decat Zamolxis. Poate vreti sa reganditi "credinta neamului"). Tot ce vad e indoctrinare, ignoranta, incultura, si ipocrizie. Pur si simplu nu poti salva pe cineva care nu vrea sa fie salvat. Ne meritam soarta, din pacate.
 • -2 (6 voturi)    
  Organe de reproducere (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 5:19)

  AndreeaBuzner [anonim]

  Buna ziua,

  1. Conform a ceea ce invata stiinta zona dintre picioare si trunchi poarta denumire de aparat de reproducere.

  2. Stintific organele barbatesti si feminine sunt organe genitale de la cuvantul genitori, parinti.

  3. Nimeni din domeniul stiintei nu numeste aceasta zona: zona de produs placere.

  4. Propun introducerea unei ore de educatie familiara, unde este evient ca sunt lipsuri si carente si prin care este lovit insasi existenta neamului nostru.

  Altfel vom ajunge ca in alte tari unde de la varste de 6,7 ani li se preda masturbarea la 12 ani fetelor li se spune sa faca sex oral ca sa nu ramana insarcinate.

  Adica fetele trebuie musai si pentru asta traiesc ca sa creeze placere, nu au alt scop in viata.

  O mare injosire la adresa femeii. Consideram sexul ca o ceva imperativ si omniprezent in viata tanarului fara de care nu ar fi fericit. Istoria stiintifica si studiile sociologice si clinice ne spune cu totul altceva.

  Ca si cu ora de religie din pacate cei care striga mai tare pentu ora de sex (ca asta este) sunt cei fara copii (gen Remus Cernea) si neimpliniti si nemultumiti de viata lor.


  Insa in atata
 • 0 (2 voturi)    
  Comment sters de user (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 9:42)

  Lok [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  felicitari pensionarilor romani pentru initiativa! (Duminică, 27 septembrie 2015, 15:52)

  costin [anonim]

  http://inliniedreapta.net/jurnal/pensionarii-romaniei-rup-tacerea-educatie-sexuala-acum/
 • +1 (1 vot)    
  comentariu (Luni, 28 septembrie 2015, 8:14)

  nae [anonim]

  Aceste organizaţii nu reprezintă pe nimeni .Le rog respetuos să ne lase copiii în pace.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu educatie sexuala in scoli!!! (Joi, 26 noiembrie 2015, 11:28)

  Cristina [anonim]

  Intr-o lume plina de dezmat si curvie, o lume in care sexul se vinde la pachet in tot si in toate (pana si reclamele la margarina au influenta asta), o lume in care divortul este prezent in 2 din 3 cupluri, tinerii stau impreuna sa "experimenteze" relatia, ca mai tarziu sa-si arunce copii in orfelinate, in care TV-ul ne dicteaza cum sa traim ...vreti acum sa ne murdariti si sufletele copiilor nostrii? Dupa ce criterii va ghidati oameni "buni"? Traiti in mizerie sufleteasca si vreti legalizarea ei ca sa fiti impacati cu ceea ce faceti, nu-I asa?

  ONG-urile si tot felul de asociatii obscure fac plecaciune la Mamona, la organizatiile masonice, care ne distrug tara, istoria, pamantul si acum vor si copiii?
  De ce ora de religie si nu educatia sexuala? Pai cititi si voi Biblia. Nu mai mergeti la targuri de carte ca mergeti degeaba. Faceti un exercitiu simplu si personal: raportati-va la Divinitate 1 minut/zi sa vedeti ce iese...si mai vorbim.

  Cum va raportati voi fata de Dumnezeu? De ce aveti mereu ceva cu Biserica Ortodoxa, cea care a ramas singura legatura cu Divinitatea si care ne poate trage din mocirla aceasta?
  Stiti ce inseamna VESNICIE? ...sau poate nu credeti ...asta e...nu credeti sunteti orbiti.

  cu deosebita scarba,
  Cristina


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by