ANAF ii raspunde Codrutei Kovesi: Gradul de incarcare al ANAF in ce priveste recuperarea arieratelor si a altor sume datorate bugetului este extrem de mare, resursa umana si materiala necesara recuperarii prejudiciilor este cu mult depasita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 25 septembrie 2015, 13:16 Actualitate | Esenţial


 documente
Agentia Nationala de Administrare Fiscala ii raspunde, vineri, printr-un comunicat, Laurei Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA, care a criticat, joi, ANAF pentru nerecuperarea prejudiciilor in dosarele de coruptie. "In ciuda faptului ca in data de 8 aprilie 2015 a fost facut public raportul cu privire la situatia recuperarii prejudiciilor provenite din  hotararile judecatoresti definitive, in spatiul public continua sa fie vehiculata ideea ca ANAF este singura institutie responsabila pentru gradul scazut al recuperarii acestora. (...)  Este profund incorect ca ANAF, institutie angajata intr-un proces de reforma complex, care are ca principal obiectiv eficientizarea colectarii veniturilor rezultate in urma obligatiilor declarative si de plata, sa fie indicata ca unic responsabil pentru gradul scazut de recuperare a prejudiciilor. Gradul de incarcare al ANAF in ce priveste activitatea de recuperare a arieratelor si a altor sume datorate bugetului este extrem de mare si, implicit, resursa umana si materiala necesara recuperarii prejudiciilor este cu mult depasita", sustine ANAF.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, declarase joi seara, la o emisiune la Digi 24, ca "Nu DNA e institutia care trebuie sa confiste efectiv banii (...) Noi punem intr-o tava dupa care oferim tava ANAF-ului, ministerului de Finante care trebuie sa execute aceste hotarari. Am indisponibilizat bunurile si valorile, ei doar trebuie sa le execute. Nu s-a intamplat nimic in aceste opt luni. (...) Este important ca statul sa inceapa sa execute efective aceste bunuri (...) Statul sta pe o gramada de hotarari definitive si nu le executa. Daca Ministerul de Finante nu se descurca poate sa dea aceasta atributie altor institutii, ministerului Justitiei. Este inadmisibil sa depunem un asa mare efort, de multe ori disponibilizam bunuri si in strainatate, conturi, iahturi, se dispune confiscarea sumelor existente dupa care nu se executa nimic."

Codruta Kovesi a mai spus ca exista bunuri puse sub sechestru in valoare de peste 300 de milioane de euro, a caror recuperare ar permite dublarea salariilor medicilor.

ANAF o contrazice insa pe sefa DNA, aratand, in comunicatul remis vineri, ca valoarea prejudiciilor ce provin din dosare instrumentate de DNA pentru care au fost comunicate sentinte judecatoresti in 2014 este de 150 milioane de euro.

Reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala mai spun ca 53,6% din total prejudiciilor trimise spre executare ANAF sunt nerecuperabile (similar arieratelor nerecuperabile) din motive independente de ANAF.

ANAF da ca exemplu dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare, Agentia de Administrare Fiscala aratand ca: "Se remarca cazul ICA, un caz extrem de complex a carui rezolvare depinde intr-o maniera consistenta si de celeritatea cu care alte institutii ale statului isi indeplinesc obligatiile. Valoarea prejudiciilor din acest caz in total prejudicii provenite din dosarele DNA este 50%. In cazul ICA, ANAF a valorificat deja un bun imobil recuperand cca 300.000 euro, pentru celelalte bunuri mobile si imobile, activitatea de evaluare si valorificare fiind in desfasurare in acord cu termenele de raspuns pe care ANAF la primeste de la celelalte institutii ale statului precum si cu eficienta cu care firmele private implicate in procesul de evaluare isi indeplinesc obligatiile prevazute in contract. Precizam faptul ca ANAF este obligata de lege sa contracteze servicii de evaluare prin procedura de achizitie publica."


ANAF mai precizeaza ca:

- pentru un numar de 63 sentinte/hotarari judecatoresti prin care s-au stabilit prejudicii in valoare de 596,49 mil.lei ( 30 % din valoarea totala) sunt in curs formalitatile legale de partaj /iesire din indiviziune fortata, fiind vorba de valorificarea partii din bunurile detinute in comun de persoane juridice sau ce revine persoanelor fizice condamnate penal;

- pentru un numar de 693 sentinte/hotarari judecatoresti prin care s-au stabilit prejudicii in valoare de 433,1 mil.lei ( 21,8 %  din valoarea totala) s-au pronuntat pentru persoane fizice care nu detin bunuri sau venituri urmaribile sau pentru care s-a declarat starea de insolvabilitate;

- pentru un numar de 12 sentinte/hotarari judecatoresti prin care s-au stabilit prejudicii in valoare de 33,03 mil.lei s-au pronuntat pentru persoane juridice aflate sub incidenta prevederilor Legii Insolventei nr.85/2006, modificata si completata in anul 2014 .


Ce bani trebuie sa mai recupereze ANAF, in afara prejudiciilor din dosarele de coruptie


Agentia Nationala de Administrare Fiscala mai precizeaza ca a primit atributii specifice in domeniul colectarii sumelor datorate nu doar bugetului de stat ci si bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si bugetului asigurarilor pentru somaj. De asemenea, de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, agentiei i-a revenit si sarcina de a colecta creantele bugetare rezultate din  utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.

"S-au derulat programe guvernamentale adoptate prin legi si ordonante ale guvernului prin care agentiei i s-au atribuit sarcini  de colectare a creantelor de la contribuabilii care nu au respectat conditiile impuse prin programele in temeiul carora li s-au acordat facilitati cum ar fi : programul <Prima casa>, programul <Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii>, programul privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, programului de <stimulare a cumpararii de autoturisme noi>, etc.", mentioneaza ANAF.

Institutiile publice, finantate integral sau partial de la bugetul de stat, care nu au organe de executare silita proprii, transmit titlurile executorii privind venituri ale bugetului general consolidat spre executare silita ANAF, mai arata Agentia.

In plus, ANAF arata ca are rolul de a recupera prin procedura de executare silita sanctiunile contraventionale stabilite de catre diverse institutii care se fac venit la bugetul de stat, cum ar fi: Consiliul Concurentei; Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale; Inspectoratul Teritorial de Munca; Inspectoratul de Stat in Constructii; Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor; Organele abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne; Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic si de Vanatoare, etc.


ANAF: Procedurile de infiintare a Agentiei pentru recuperarea prejudiciilor nu sunt definitivate


De asemenea, ANAF aminteste ca "Procedurile de infiintare a Agentiei pentru recuperarea prejudiciilor, care va functiona in subordinea Ministerului Justitiei nu sunt definitivate", iar "ANAF asteapta de aproape doua luni de zile ca procedurile de avizare a HG privind reorganizarea institutiei care prevede infiintarea unei structuri specializate de executari silite sa fie finalizate."

Concluzia Agentiei Nationale de Administrare Fiscala este ca "Avand in vedere cele de mai sus, este profund incorect ca ANAF, institutie angajata intr-un proces de reforma complex, care are ca principal obiectiv eficientizarea colectarii veniturilor rezultate in urma obligatiilor declarative si de plata, sa fie indicata ca unic responsabil pentru gradul scazut de recuperare a prejudiciilor. ANAF isi asuma acesta situatie doar in limita cazurilor care tin exclusiv de ANAF, nu si de alte masuri legislative si organizatorice propuse de ANAF pentru schimbarea acestei situatii si care asteapta decizia altor factori de conducere."

"In scopul cresterii volumului sumelor recuperate din punerea in executare a sentintelor penale, incepand cu data de 01.01.2016, va deveni operationala o aplicatie informatica centrala si baza de date dedicata acesteia prin care se va monitoriza stadiul executarii silite al fiecareia dintre hotararile penale definitive comunicate A.N.A.F.", precizeaza institutia.

De asemenea se va infiinta, in cadrul A.N.A.F. - aparat central, o directie specializata cu structuri teritoriale corespondente care va avea ca atributiuni exclusive ducerea la indeplinire a masurilor dispuse prin sentinte definitive de catre instantele de judecata.


Laura Codruta Kovesi, critici dure: Statul sta pe o gramada de hotarari definitive si nu le executa


Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a criticat dur joi activitatea ANAF si a ministerului de Finante, afirmand ca, daca cele doua institutii nu pot executa bunurile sechestrate de la persoanele condamnate pentru coruptie, sa renunte si sa cedeze aceasta sarcina ministerului de Justitie. "Nu DNA e institutia care trebuie sa confiste efectiv banii (...) Noi punem intr-o tava dupa care oferim tava ANAF-ului, ministerului de Finante care trebuie sa execute aceste hotararii", a declarat Kovesi, la Digi 24, reamintind ca exista bunuri sechestrate in valoare de peste 300 de milioane de euro care ar permite dublarea salariilor medicilor, daca acestea ar fi executate.

"Am indisponibilizat bunurile si valorile, ei doar trebuie sa le execute. Nu s-a intamplat nimic in aceste opt luni", a spus Kovesi, intrebandu-se de ce nu se poate aplica aceeasi procedura care se foloseste in cazul persoanelor fizice care nu-si platesc spre exemplu taxele la primarie.

"Este important ca statul sa inceapa sa execute efective aceste bunuri (...) Statul sta pe o gramada de hotarari definitive si nu le executa", a acuzat aceasta.

Procurorul sef a mentionat ca a fost sunata de un oficial de la ANAF care a informat-o ca gradul de recuperare al acestor bunuri sechestrate este de 12%.

"Ok, dar vrem sa fie 90%", s-a indignat aceasta, subliniind ca "trebuie sa existe un moment zero in care statul trebuie sa inceapa sa execute aceste sume efectiv".

"Daca Ministerul de Finante nu se descurca poate sa dea aceasta atributie altor institutii, ministerului Justitiei. Este inadmisibil sa depunem un asa mare efort, de multe ori disponibilizam bunuri si in strainatate, conturi, iahturi, se dispune confiscarea sumelor existente dupa care nu se executa nimic", a comentat Kovesi.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5113 vizualizari

 • +27 (27 voturi)    
  Recuperare prejudiciu (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:19)

  gdans [utilizator]

  Si asta explica ca a trecut 1 an de zile de la recuperarea prejudiciului produs de Voiculescu si nu s-a finalizat nici acum ?
  • +35 (35 voturi)    
   Da (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:28)

   ANAF [anonim] i-a raspuns lui gdans

   Da, explica, pentru ca am fost foarte ocupati sa recuperam prejudiciul de 100 lei facut de niste buticari marsavi - carora le-am si inchis afacerea - si sa urmarim niste pensionari evazionisti, asa ca nu am avut timp sa ne ocupam de maruntisurile lui Voiculescu.
   • +1 (1 vot)    
    100 de masini ANAF pe litoral, (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 14:04)

    emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui ANAF

    0 masini ANAF la Voiculescu.

    Se vede unde e prioritatea: gainarii sa fie pedepsiti, mafiotii securisti sa fie aparati, cu alte cuvine e functionarea normala a unui guvern P$D.
  • +26 (26 voturi)    
   Prioritati de prioritati (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:34)

   Marian74 [utilizator] i-a raspuns lui gdans

   Sigur ca da, angajatii ANAF sunt ocupati controland chioscurile de ziare. Cand termina cu ele se reped pe Voiculescu, garantat :D
  • +8 (8 voturi)    
   ANAF adunătură de pesedei (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:49)

   andreitr [utilizator] i-a raspuns lui gdans

   Cum credeţi că pesedeii o să se execute pe ei? Au furat 25 de ani iar acum stau cu milianele de euro şi lingourile în dulap (amintiţi-vă de vâlcov) şi execută silit doar pe prăpădiţii care iau bacşiş 50 de bani...Silă vâlcov, silă teodorovici, silă anaf. psd- mafia roşie kgbistă.
 • +25 (25 voturi)    
  Prioritizare (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:26)

  ANdrei [anonim]

  E foarte posbil sa aiba dreptate ANAF-ul, dar asta inseamna ca nu-si prioritizeaza bine activitatea. Daca ei sunt ocupati sa inchida magazine mici si sa dea amenzi pentru cativa lei gasiti in plus in casa, inseamna evident ca nu mai au timp si resurse sa recupereze prejudiciile din marile tunuri...
  • -23 (25 voturi)    
   Cui raspunde ANAF degeaba (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:08)

   ANAF Ion [anonim] i-a raspuns lui ANdrei

   Pai voi, ANAF, ii raspundeti unei idioate care n-are in troaca decat ca impreuna cu Coldea si ticnita de Stanciu sa subjuge Romania si s-o duca la nivelul Coreei de Nord?! Una ca femeia gigant cu nr. 43 la pantofi, trebuie doar luata la poceala pana isi inghite toti dintii aia de reptila!
   • +11 (11 voturi)    
    cum (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:25)

    aspida [anonim] i-a raspuns lui ANAF Ion

    poti fi atit de prost?dar,prostia nu e legiferata!
 • +16 (16 voturi)    
  adica (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:29)

  Cata79 [utilizator]

  nu mai pot de atâta munca, săracii bugetari....
 • +19 (19 voturi)    
  desteptii de la ANAF au sute de inspectori (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:29)

  AliKimiku [utilizator]

  care sa linga facturi si sa constate ca nu e notat numele operatorului si codul numeric personal al acestuia dar nu are oamenii sa recupereze dintr-un foc cateva zeci de milioane de lei.
 • +12 (12 voturi)    
  ANAF, mai putine vorbe si mai multe statistici (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:30)

  mrness [utilizator]

  Ce vor contribuabilii sa afle e ceea ce face ANAF sa imbunatateasca recuperarile prejudiciilor. Cite astfel prejudicii au fost recuperate si ce eforturi depune institutia cind vine vorba sa recupereze sumele mari de bani?
 • +12 (12 voturi)    
  Prin urmare... (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:31)

  maxi rodrigues [utilizator]

  Prioritatea nu e lista scurtă a condamnaților, ci lista lungă a tuturor cetățenilor, or fi făcut și ăia ceva, nu e așa?
  Priorități, priorități...
 • +13 (13 voturi)    
  Anafurist (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:31)

  costi [anonim]

  O.K, de acord cu tine anafule, dar echipele de haiduci care impanzesc tara, aia ce sunt ?. Sunt cumva resurse minerale ,nu umane?.
  Cand tu ai de recuperat un activ cert,o suma certa ori se numeste incompetenta ,ori legaturi cu infractori dovediti.E ca si cum ai spune ca ti-e foame ,primesti de mancare, dar in continuare strigi in gura mare ca mori de foame,cand de fapt mancarea este sub nasul tau dar nu o vezi din cauza farfuriei.
 • +11 (11 voturi)    
  prioritizare (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:33)

  tontu [anonim]

  Pai daca tot n-aveti resurse fratilor stabiliti-va niste obiective prioritare si numai risipiti energie, timp si bani pentru niste prejudiciile de 2 lei de la nu stiu ce langoserie...
 • +16 (16 voturi)    
  Bad management (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:34)

  Andrei.Ohha [utilizator]

  Bine ca ati trimis jumatate din ANAF pe litoral si in Regie sa recupereze 16 lei. Si pentru miliardele lu' Voiculescu nu aveti resurse!!
 • +12 (12 voturi)    
  hai sa va explic (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:38)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  aveti in mod clar o sursa sigura de bani (aia ai condamnatilor definitiv). nu aveti de facut decat sa incepeti demersurile legale si sa-i luati. bani multi. in loc de asta voi trimiteti sute si mii de inspectori la micii intreprinzatori. de ce faceti asta? adica spaga de 5 lei nebagata pe casa e mai grava decat milioanele de euro FURATI de catre marii corupti? bai, spaga nedeclarata e la buget e una iar banii FURATI din buget alta. Ia focusativa sa recuperati ce a fost furat de la buget si dupa aia vedeti si ce ar mai fi de primit.
 • +13 (13 voturi)    
  pe bune? (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:38)

  Sebi [anonim]

  Hai serios?
  Mie, ca si persoana fizica mi-au pus urgent poprire pentru 300 RON...
 • -10 (12 voturi)    
  DNA vs ANAF (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:41)

  Mazeta [utilizator]

  Corupția ca corupția, da' cine ia banii?
 • +13 (13 voturi)    
  penibil raspunsul ANAF (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:41)

  Gobelin [utilizator]

  ANAF n-are timp sa recupereze 10 milioane de la Felix pentru ca sunt ocupati cu cateva buticuri ce nu au dat bon pentru 10 lei.
 • +8 (8 voturi)    
  ANAF (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:42)

  mos ion roata [utilizator]

  Este mai usor sa amendeze cu sume exorbitante comercializantii de "leustean" .Arieratele gen Voiculescu sunt mult mai greu de recuperat,necesita profesionalism pe care noii angajati nu prea il au.
 • +6 (6 voturi)    
  ei se contrazic... (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:42)

  lili [anonim]

  Banii nu sunt recuperati, cine pierde?!
  Pierde Educatia, pierde Sanatatea, pierd autostrazile, pierd amaratii de romani cu salarii si pensii de rusinea Europei, pierde Romania amarata, ca aia bogatii care fura mereu nu pierd nimic!
  Sila!
 • +11 (13 voturi)    
  Ce tampenii (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:43)

  neagoe [utilizator]

  Pai, ba netrebnicilor ati sarit cu mic, cu mare pe tarabe si chioscuri de unde recuperati cate 50 de bani si ati avut oameni. Deci ori aveti ordin de la imparatie sa lasati banii puscariasilor de lux, ori va e teama ca va da Ponta afara, ori sunteti incompetenti.

  E vorba de 300 de milioane de euro !!! Prin aceasta suma s-ar reduce deficitul bugetar de la 3% la 2,5% !!!

  Cei care au formulat "raspunsul" ANAF trebuie concediati imediat.
 • -2 (8 voturi)    
  recuperare (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:43)

  eugen6215 [utilizator]

  Marea majoritate a bunurilor sunt ipotecate deja sau au tot de felul sarcini, este extrem de grea colaborarea cu organe din alte tari pt bunuri, conturi aflate acolo, plus o lipsa cronica de personal, bombardat cu sarcini noi zi de zi, fara instruiri si fara protectie.In plus o reorganizare continua cu efecte psihologice negative!
  • +9 (9 voturi)    
   Asta e explicatia lui Ponta (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:05)

   neagoe [utilizator] i-a raspuns lui eugen6215

   E un mare bullshit!

   1. DNA nu a pus sechestru pe bunuri ipotecate. (si daca ar fi asa, conform legii statul are prioritate in fata oricarui alt creditor ! )

   2. Nu am auzit de niciun proces de executare din partea vreunui creditor al puscariasilor. Nici din partea ANAF.

   3. ANAF-ul are acces rapid si neconditionat la toate informatiile despre averile puscariasilor.

   4. ANAF-ul tine la secret valoarea chiriei pe care o platesc grupul Intact si Antenele pentru sediile din Baneasa ce au fost confiscate. De ce? Au fost oare confiscate asa cum spunea maretul Ponta?
 • +6 (8 voturi)    
  Deci recunoaste si ANAF-ul (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:50)

  sands [utilizator]

  Pai tocmai a confirmat cele zise de Kovesi : nu sunt in stare. De ce ? Ca au sau nu resurse este tot problema lor ...ca nu au cerut. Pe noi ne intereseaza sa recupereze statul banii. Deci daca ANAF-ul nu poate atunci sa faca bine si sa dea aceasta responsabilitate unei institutii care poate. Kovesi are perfecta dreptate.
  Apoi Kovesi zice ca acum sunt 300 milioane de recuperat. Atia de la ANAF zic ca "in 2014 au fost 150 milioane". ... asa si ? Cu ce contrazice asta ce a zis Kovesi ? In 2014 au fost 150, acum sunt 300... dovada ca se tot strang si ANAF-ul freaca menta. Sa ceara resurse, sa se tavaleasca pe jos in fata guvernului. E treaba lor. Dar sa se descurce ! Nimic nu-i scuza. Daca nu pot si se dau batuti atunci sa-i lase pe altii care se pricep.
  • -5 (5 voturi)    
   ... (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:39)

   klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui sands

   citeste tot inainte sa te arunci in comentarii, sau nu scoate din context doar ce-i convine adeziunii tale politice
 • +4 (8 voturi)    
  da (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:59)

  george [anonim]

  Binenteles ca ANAF e depasita. Am fost si erau 18 functionare care frecau popicu pretinzand ca lucreaza cu publicul. Impertinenta, birocratie etc. Va spun eu stimabililor cum sa faceti privatizati chestiunea si dati 10 % la recuperatori sa vezi atunci minune, cum o sa se recupereze cam 95 %.
  • +8 (8 voturi)    
   E simplu (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:31)

   naica [utilizator] i-a raspuns lui george

   puteti sa faceti urmatorul exercitiu:din totalul functionarilor scadeti-l pe cei de sex masculin si aflati cate responsabile de "ibric" sunt care nu fac altceva in timpul programului decat cafele si ceaiuri pt.ceilalti.Acest "secret" vi-l spune un fost angajat in sistem.Dar,fiind un secret ,sa nu-l spuneti nimanui.
 • +10 (10 voturi)    
  au uitat sa mentioneze (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:42)

  Serj [utilizator]

  Si in plus campionatul de Solitaire e in plina desfasurare ...
 • +6 (6 voturi)    
  incompetenta sau trafic de influenta (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:52)

  Adrian [anonim]

  cele 2 motive pentru care in Romania nu se aplica legea.
 • +6 (6 voturi)    
  solutie (Vineri, 25 septembrie 2015, 14:53)

  Anonim [anonim]

  Kovesi a dat si solutia> daca nu sunteti in stare incredintati debitele instantelor judecatoresti sau altei institutii competente sa faca recuperarea!!!!
 • +6 (6 voturi)    
  Hai sa va dau un exemplu (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:20)

  fefe [anonim]

  ce fac astia de la ANAF
  Am castigat un proces cu ei. Contestatie la executare. Evident incepusera executarea pentru niste datorii inexistente, hayul cel mare a fost ca nu au reusit nici macar sa arate decizia de impunere pentru acele datorii, desi instanta le-a dat cateva termene ca sa puna la dosar decizia de unde sa rezulte ca se datorau acei bani. ANAF face apel. Motivul este ca instanta, eronat , a scris ca taxa judiciara trebuie platita de ANAF ca si cheltuieli de judecata, si nu restituita cum scrie in lege.
  Va dati seama ca diferenta e una pur formala, ori platita ca si cheltuieli de judecata ori restituita, oricum taxa judiciara trebuie returnata.
  Evident pentru asta un jurist angajat la ANAF si-a justificat o zi de munca scriind acest apel, care la nivel practic e zero.
  De altfel toti de aici pot sa dea exemple despre cum functionarii statului plimba hartii fara nicio relevanta in lumea reala, care nu schimba nimic pentru nimeni.
  Dar evident cand au ceva concret de facut, atunci nu este personal disponibil. Muriti baaaaaa!
 • +1 (1 vot)    
  Ăștia cred că sunt banii lor. (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 13:10)

  vali47 [utilizator]

  ANAF ca MF în totalitate cred-că banii încasați sunt pentru ei și trebuie să-i cheltuie pe toți pentru ei.Așa gândesc cei de la ANAF încărcarea cu sarcini a personalului.De ani de zile se încasează taxele în procent de sub 40%,dar se dau lefuri de 100% și prime.
 • +1 (1 vot)    
  Am gasit o solutie ... (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 14:59)

  Calin file din poveste [anonim]

  am stat si m-am gandit cca 30 secunde.
  Deci:
  Daca ANAF pune 3 angajati sa recuperez 1 milion de €.
  Din banii aia angajeaza alti 15 mesteri mari.
  18 mesteri mari recupereaza 5 mil €.
  Angajeaza alti 15 mesteri mari.
  33 mesteri mari recupereaza 10 mil €.
  Angajeaza alti 15 mesteri mari.
  Si 48 de mesteri mari in 3-4 luni au de recuperat 284 mil €.
  Asta ar veni cca. 5,91 mil € de recuperat pe cap de mester, in 4 luni.
  Nu mi se pare un big deal, cand de fapt e o munca de o saptamana in toate cazurile.
  Pe deasupra vorbim de sume gen 30 mil, 60 mil, 80 mil €, deci sa inteleg ca per total au vreo 8 clienti pe care trebuie sa-i execute.
  Ha ha ha ANAF-ul asta


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by