Cetatenii romani nu vor mai avea nevoie de viza de scurta sedere pentru a calatori in scop turistic in Indonezia, incepand din octombrie 2015, a anuntat joi ministrul Afacerilor Externe din Indonezia, in timpul unei intrevederi cu omologul sau roman, Bogdan Aurescu, in marja Adunarii Generale a ONU ce are loc la New York, infomeaza Agerpres. Cei doi ministri au semnat si Acordul pentru scutire de vize pentru posesorii de pasapoarte diplomatice si de serviciu.

"De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu si omologul indonezian au discutat despre colaborarea in cadrul organizatiilor internationale si au avut un schimb de opinii pe subiecte de interes de pe agenda regionala si internationala", arata Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat.

"Bogdan Aurescu a subliniat importanta pe care Romania o acorda extinderii dialogului la nivelul ministerelor de Externe, precum si relatiilor la nivel regional dintre Uniunea Europeana si Asociatia Statelor din sud-estul Asiei (ASEAN)", mai precizeaza MAE.

Cei doi ministri au subliniat si necesitatea consolidarii relatiilor economice, pentru a mentine ritmul de crestere a schimburilor economice si pentru a incuraja investitiile indoneziene in Romania, dar si pe cele romanesti in Republica Indonezia, care este o poarta catre viitoarea Comunitate Economica ASEAN. "In acest sens, Bogdan Aurescu a propus reluarea activitatii Comisiei mixte de cooperare economica, respectiv crearea unui Forum de Afaceri Romania-Indonezia, cu sprijinul Camerelor nationale de Comert ale celor doua tari", arata MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat si initiativa Romaniei, sustinuta de Spania, privind crearea unei Curti Internationale impotriva Terorismului, initiativa primita cu interes de omologul indonezian.