Sistemul de alocare in Uniunea Europeana al migrantilor aprobat la Bruxelles este “serios viciat” iar Ungaria ia in considerare contestarea deciziei in justitie, a declarat joi seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters.

Cehia, Ungaria, Romania si Slovacia s-au opus planului de distribuire al migrantilor printre tarile membre UE, plan agreat cu o larga majoritate de ministrii de interne europeni marti.

“Sistemul de cote este un exemplu tipic de imperialism moral pe care Germania il impune cu forta Europei”, a spus Janos Lazar intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca guvernul vrea sa existe o dezbatere in parlamentul de la Budapesta pe aceasta tema inainte de se lua decizia finala privind contestarea cotelor de migranti in justitie.

Slovacia a anuntat miercuri care va contesta la Curtea Europeana de Justitie cotele obligatoriide refugiati decise la Consiliul Justitie si Afaceri Interne de marti. Anuntul a fost facut de premierul slovac Robert Fico.

Cehia anuntase si ea, marti, ca va contesta la Curtea Europeana de Justitie (CEJ) decizia Uniunii Europene de distribuire a imigrantilor pe baza unor cote obligatorii.

Tarile europene care vor refuza sa aplice cotele privind distribuirea refugiatilor trebuie sa isi puna intrebari privind locul lor in Uniunea Europeana, a avertizat presedintele Frantei, Francois Hollande, inaintea summitului UE.