Vineri, in jumatatea de vest a tarii, precum si in zonele montane, vremea va fi in general instabila, informeaza Mediafax. Vor fi innorari accentuate si intervale de timp cu averse, trecator insotite de descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si izolat 25...30 l/mp si vor fi conditii de grindina.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar innorari si astfel de fenomene se vor semnala doar pe spatii restranse. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe creste, iar de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile maxime, in scadere in regiunile vestice, nordice si centrale, se vor incadra intre 19 grade in Dealurile de Vest si 29 de grade in sud-estul tarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 11 si 20 de grade.

La Bucuresti, vremea se va incalzi usor fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil cu innorari trecatoare, insa conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 26...27 de grade, iar cea minima de 15...17 grade.

La munte, vremea va fi in general instabila. Vor fi innorari accentuate si intervale de timp cu averse, trecator insotite de descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp si izolat 25...30 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe creste, iar trecator si in timpul ploilor. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedenta.

La mare, vremea va fi calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in timpul zilei, cand temporar vor fi averse slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 26 de grade, iar cele minime intre 19 si 20 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 21 si 23 de grade.