Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, joi, ca nu se poate vorbi in acest moment despre o impacare cu Traian Basescu si ca a acceptat o discutie preliminara informativa despre procedura medierii, transmite Agerpres.

"Nu se poate vorbi in acest moment despre o impacare cu Traian Basescu. Stiti ca atunci cand au fost facute acele amenintari, acele jigniri, eram membru al Comisiei parlamentare de ancheta Nana. Pot sa confirm faptul ca avocatii domniei sale au apelat la o doamna mediator, care, la randul sau, a transmis domnului avocat Bolcas, care ma reprezinta, o solicitare de mediere. In acest moment, nu am ajuns nici macar sa discutam, a fost si timpul foarte scurt. Ceea ce am acceptat a fost nu medierea in sine, ci o discutie preliminara informativa, doar cu doamna mediator nu si cu avocatii domnului Basescu sau cu fostul presedinte, pentru a afla si eu la modul concret la ce se refera medierea, in ce ar consta aceasta procedura", a spus Firea la Palatul Parlamentului.

Ea a adaugat ca nu a luat inca nicio decizie in aceasta privinta si ca vrea sa cantareasca foarte bine lucrurile.

"Nu imi dau seama de ce domnul presedinte a dorit sa apeleze la aceasta modalitate, este dreptul domniei sale, asa cum este dreptul meu sa o accept sau sa o refuz. Nu am luat nicio decizie sa accept sau nu medierea pentru ca nu stiu exact in ce ar consta. Trebuie sa cantaresc foarte bine. Nici nu vreau sa fiu considerata un om razbunator pentru ca sunt un bun crestin, dar nici nu pot sa sterg cu buretele tot ce s-a intamplat. Cred ca trebuie sa existe ori o recunoastere publica a faptului ca s-a gresit, ori o alta atitudine pe care sa o aiba fostul presedinte fata de mine ca persoana si fata de mine ca parlamentar", a incheiat Firea.

Fostul presedinte Traian Basescu a primit miercurea trecuta titlul de Mediator de Onoare, ocazie cu care a afirmat ca in conflictul sau cu senatoarea PSD Gabriela Firea va apela la un mediator.

"Va promit ca imi voi trimite maine avocatul nu la procuror, ci sa vina la domnul presedinte (al Consiliului de Mediere - n.r.) sa stabilim un mediator si sa-i fac propunere doamnei Firea sa mediem cu un mediator aceasta disputa", a spus Basescu, potrivit Agerpres.