Procurorii DIICOT Pitesti efectueaza un 12 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Dambovita si Prahova, in cadrul unei actiuni vizand savarsirea de catre mai multe persoane a infractiunilor de trafic de minori, proxenetism si act sexual cu un minor, informeaza un comunciat al Directiei.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2014, suspectii au recrutat, transportat si adapostit mai multe minore institutionalizate intr-un centru de minori apartinand D.G.A.S.P.C. Dambovita din municipiul Targoviste pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostitutiei, pentru a obtine foloase materiale.

De asemenea, s-a stabilit ca o angajata din cadrul DGASPC Dambovita- Complexul de Servicii Sociale "Floare de Colt" in calitate de supraveghetor, i-a ajutat cu intentie pe suspecti sa exploateze sexual doua minore.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Pitesti vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 60 de persoane.

Actiunea este efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Pitesti, SCCO Dambovita, I.J.J.Arges, I.J.J. Dambovita, SCCO Valcea si BCCO Ploiesti. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane.