Directorul Serviciului Roman de Informatii Eduard Hellvig, aflat intr-o vizita oficiala in SUA, s-a intalnit marti cu directorul CIA John O. Brennan, ocazie cu acre au discutat despre teme de interes comun cuprinse in Parteneriatul Strategic bilateral, informeaza SRI intr-un comunicat de presa. Hellvig s-a intalnit si cu conducerea FBI, cu care a discutat despre colaborarea dintre cele doua institutii in lupta impotriva terorismului si infractionalitatii.

SRI precizeaza ca Eduard Hellvig a mai discutat cu seful CIA despre problematica Orientului Mijlociu si provocarile de securitate generate de fenomenul migratiei, elemente aflate pe agenda comuna a celor doua state. In contextul noilor provocari de securitate, planul discutiilor a fost structurat pe cooperarea dintre cele doua state partenere privind prevenirea si combaterea riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii.

De asemenea, directorul SRI a avut intrevederi si cu conducerea FBI, fiind abordate teme privind colaborarea dintre SRI si FBI in lupta impotriva terorismului si infractionalitatii. In cadrul vizitei din SUA, sunt programate intrevederi si cu alte agentii de securitate americane.

Aceasta vizita oficiala este expresia unei relatii stranse intre SRI si agentiile de securitate americane si va contribui la consolidarea cooperarii romano-americane circumscrisa Parteneriatului Strategic, precizeaza SRI.