Cursurile Liceului "Emil Racovita" din Techirghiol, judetul Constanta, au fost suspendate, marti dupa-amiaza, dupa ce salile de clasa s-au umplut de purici, conducerea unitatii luand decizia de a-i trimite acasa pe elevi si profesori pentru a se face dezinsectia cladirii.

Potrivit conducerii Liceului "Emil Racovita" din Techirghiol, doua profesoare care aveau cursuri, marti dupa-amiaza, au observat ca mai multi elevi acuzau mancarimi de piele si au vazut apoi ca salile de clasa se umplusera de purici, transmite Mediafax.

"Am fost anuntat de doamnele profesoare ca in mai multe sali de clasa au aparut purici si, dupa ce am constatat la fata locului, am luat decizia sa suspendam cursurile pentru efectuarea dezinsectiei. Aceasta este aproape gata, iar maine (miercuri - n.r.) elevii vor reveni la ore", a precizat directorului scolii, Mihai Coiciu.

La Liceul "Emil Racovita" elevii invata in doua serii, iar in momentul respectiv in cladire se aflau aproximativ 400 de copii. Acestia urmeaza ca, pana la sfarsitul saptamanii, sa recupereze orele pierdute.

Deocamdata, nu se stie cum au ajuns insectele in salile de clasa, dar se presupune ca unul sau mai multi elevi ar fi intrat intr-o magazie, de unde au purtat puricii in scoala.