Lotul national de informatica - juniori a obtinut trei medalii de aur si o medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori. Cu acest rezultat, echipa Romaniei a ocupat si in acest an locul I in clasamentul pe natiuni, anunta Ministerul Educatiei. La Balcaniada au concurat 38 de elevi din 9 tari.

Lotul national de informatica - junioriFoto: edu.ro

Balcaniada de Informatica pentru Juniori 2015, aflata la a IX-a editie, s-a desfasurat in perioada 16-19 septembrie la Ohrid, in Macedonia.

Medaliile de aur au fost obtinute de:

  • Ovidiu Razvan Harsan - elev in clasa a VIII-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti
  • Alexandru Petrescu - elev in clasa a VIII-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti
  • Andrei Ioan Nicolae - elev in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti

Medalia de bronz a fost obtinuta de:

  • Maria Alexandra Udristoiu - eleva in clasa a VII-a la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova

Lotul olimpic a fost insotit si coordonat de catre profesorii Eugen Nodea, de la Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, si Ionel-Vasile Pit-Rada, de la Colegiul National "Traian" din Drobeta Turnu-Severin, se arata in comunicatul remis HotNews.ro de catre Ministerul Educatiei.

Rezultatele de la Balcaniada de Informatica pentru Juniori 2015:

Vezi aici rezultatele integrale de la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori 2015

Tarile care au participat la Balcaniada: Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Polonia, Romania si Serbia.

La Olimpiada pot sa participe elevi cu varsta de cel mult 15 ani si jumatate. Fiecare echipa este formata din maximum 4 elevi. Limba oficiala este engleza, insa elevii isi pot folosi limba materna pentru a rezolva subiectele. Regulamentul balcaniadei de juniori prevede ca problemele vor fi formulate in engleza si apoi traduse de catre liderii echipelor in limba materna a elevilor.

Balcaniada se intinde de-a lungul a doua zile de concurs. In ambele runde ale competitiei, timpul de rezolvare a problemelor este de 5 ore.

Regulamentul stipuleaza ca aproximativ 50% dintre participanti trebuie sa fie medaliati. Vezi aici site-ul oficial al Olimpiadei Balcanice de Informatica pentru Juniori 2015

Este al doilea an consecutiv in care Romania se claseaza pe locul I pe natiuni la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori. Anul trecut, olimpicii romani au obtinut aceasta performanta cu 2 medalii de aur si 2 de argint. In 2013, lotul national si-a revendicat o medalie de aur si trei medalii de argint.

Citeste si: