Judecatori de la Tribunalul Bucuresti au emis marti un mandat de arestare preventiva de 30 de zile pe numele lui Daniel Mihaila, inspector ANAF - Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ilfov, acuzat de luare de mita si trafic de influenta. In acelasi dosar, procurorii de la Parchetul Capitalei au luat masura controlului judiciar fata de un alt inspector de la ANAF, Monica Cretoiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, citat de Agerpres, la data de 18 septembrie 2015, actionand amandoi in calitate de inspectori fiscali din cadrul ANAF - Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ilfov, Serviciul colectare si executare silita persoane juridice, Daniel Mihaila si Monica Cretoiu s-au prezentat la sediul unei societati comerciale in vederea desfasurarii unor activitati specifice, context in care inspectorii au adus la cunostinta asociatilor societatii, martori denuntatori in cauza, faptul ca s-a dispus masura sechestrului asupra unor bunuri (marfurile si doua autoturisme ale societatii) si cea a popririi cu privire la conturile societatii.

La finalul acestor activitati, Daniel Mihaila a pretins de la asociatii firmei respective o suma de bani, pentru a debloca conturile societatii, iar o parte din suma este destinata unui alt functionar, care va da aprobarea pentru deblocarea respectiva.

In aceste conditii, Daniel Mihaila a primit de la denuntatori 2.000 de lei, suma care urma a fi completata luni, 21 septembrie 2015, cu alti 1.000 de lei, atunci cand cei doi inspectori vor aduce documentul pe baza caruia denuntatorii pot cere bancilor ridicarea popririi.

Pe 21 septembrie 2015, cei doi inspectori ANAF s-au prezentat din nou la sediul societatii respective, unde au inmanat martorilor-denuntatori doua adrese pe baza carora acestia puteau cere bancilor ridicarea popririi. Cu acest prilej, Daniel Mihaila a primit suma de 1.000 de lei.

Cercetarile au fost efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu organele de cercetare penala ale politiei judiciare din cadrul DGPMB - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul Departamentului de Informatii si Protectie Interna.