UPDATEProcurorii DNA Suceava fac perchezitii, la sediile a doua firme din judetul Bacau, cu activitate in domeniul energiei eoliene, intr-un caz ce vizeaza suspiciuni privind fraudarea de fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la doua milioane de euro.

"Prejudiciul estimat in aceasta cauza se ridica la aproximativ doua milioane de euro. Insa, suma exacta despre care exista suspiciuni ca ar fi fost fraudata va fi stabilita in urma evaluarii materialelor ce vor fi ridicate de la sediul firmelor din Bacau", a declarat, marti, corespondentului Mediafax purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan.

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Suceava, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene, informeaza DNA.

Marti, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 3 locatii situate in judetul Bacau, reprezentand sediile unor societati comerciale.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Inspectoratului Judetean de Jandarmi Suceava.