In urma perchezitiilor de luni in dosarul decontarilor de retete false au fost retinute 13 persoane, iar pe numele a 5 membri ai gruparii s-a dispus masura controlului judiciar, informeaza Politia Romana.

Luni dimineata, politistii si procurorii au desfasurat 59 de perchezitii pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Braila, Constanta si Vrancea, la membrii unei retele infractionale, reprezentanti ai mai multor societati comerciale de pe raza judetelor Braila si Constanta.

Acestia ar fi intocmit si decontat prescriptii medicale fictive pentru medicamente folosite in tratarea de boli incurabile, cu pret de vanzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar dupa introducerea cardului de sanatate, acestia ar fi eliberat prescriptii medicale pe numele unor minori cu handicap psihic, majoritatea aflati in plasament social.

In continuare, activitatile continua, urmand a mai fi ridicate, de la societatile comerciale vizate, documente ce pot constitui mijloace materiale de proba, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Gruparea, din care fac parte 25 de membri, ar fi decontat, in mod fraudulos, in perioada 2011-2015, sume importante de bani din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Valoarea prejudiciului estimat pana in prezent se ridica la 9.000.000 lei.

La actiunea de luni au participat peste 300 de politisti din cadrul unitatilor centrale si teritoriale ale Inspectoratului General al Politiei Romane, ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie si jandarmi. Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I..