Angajatii CFR au intrat in greva japoneza, marti, si poarta pe brate banderole albe, nemultumiti ca nu le-au fost solutionate cererile, printre care majorarea cu 10 la suta a salariilor, acordarea tichetelor de masa si a voucherelor de vacanta, transmite Mediafax.

Sindicalistii din transportul feroviar vor fi in greva japoneza de marti pana joi, nemultumiti ca, in urma discutiilor de pana acum, avute cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, nu au obtinut decat promisiuni.

Liderii organizatiilor sindicale din domeniul feroviar spun ca vor avea loc miercuri noi discutii la Ministerul Transporturilor, in urma carora spera sa se ajunga la solutii concrete pentru cererile angajatilor din CFR, in caz contrar putandu-se ajunge la proteste spontane.

Sindicalistii avertizeaza ca, in cazul in care cererile lor nu vor fi solutionate, vor declansa greva generala incepand din 1 octombrie.

Angajatii din CFR solicita semnarea contractului colectiv de munca pana cel tarziu pe 30 septembrie, cresterea salariilor cu cel putin 10 la suta, acordarea de tichete de masa pentru toate zilele lucratoare, acordarea de vouchere de vacanta incepand cu 1 ianuarie 2016 si o politica de personal care sa asigure functionarea in bune conditii a acestui domeniu legat direct si explicit de siguranta nationala.