Numarul unitatilor de invatamant asigurate cu paza umana au crescut cu 7%, la 5.167, in invatamantul preuniversitar, se arata intr-un raport al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) realizat inaintea inceperii anului scolar, citat de Agerpres.

Din acestea, 3.606 sunt in mediul urban si 1.561 in mediul rural. De asemenea, o crestere semnificativa au inregistrat si scolile asigurate cu paza prin societati specializate de paza (21,1%).

Astfel, 7.812 (39%) unitati de invatamant preuniversitar sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (4.005 in mediul urban si 3.807 in mediul rural). Fata de sfarsitul anului scolar precedent, numarul unitatilor de invatamant preuniversitar dotate cu sisteme video a crescut cu 9%.

La inceput de an scolar, Politia Romana a reluat activitatile in zona unitatilor de invatamant preuniversitar.

La inceput de an scolar, Directia de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a realizat o evaluare referitoare la reteaua unitatilor de invatamant preuniversitar si stadiul asigurarii cu mijloace de protectie si paza a acestor obiective.

Astfel, au fost identificate, in toata tara, 20.070 de unitati scolare - gradinite, scoli gimnaziale, licee si colegii (6.067 in mediul urban si 14.003 in mediul rural), in cadrul carora au fost inscrisi aproximativ 3.000.000 de elevi.