Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, sambata, ca Romania isi mentine pozitia privind numarul refugiatilor pe care ii poate primi, adaugand ca 1785 este limita fizica, dar ca isi poate imbunatati capacitatile in viitor, fiind nevoie de fonduri europene, informeaza Mediafax.

"Presedintele a vorbit despre asta (cotele de refugiati - n.r) dupa reuniunea CSAT de saptamana trecuta, unde au fost prezenti primul-ministru, ministrii si presedintele. Am vorbit despre aceasta situatie si pozitia expimata de presedinte este bineinteles valabila. Noi nu credem ca, daca se impune un numar anume de refugiati, este un lucru bun. Nu credem ca acesta reprezinta spiritul european, solidaritatea, un fel de solidaritate pe care o sprijinim foarte mult", a spus Aurescu, intrebat daca Romania isi mentine pozitia ca poate primi doar aproximativ 1700 de refugiati si in legatura cu faptul ca presedintele Romaniei a spus este nevoie de mai multe fonduri europene.

Bogdan Aurescu a facut aceste declaratii dupa intrevederea cu omologul sau olandez, Bert Koenders.

Seful diplomatiei romane a adaugat ca 1785 refugiati este numarul maxim pe care il poate primi Romania, este "limita fizica", dar acest lucru nu inseamna ca nu isi poate imbunatati capacitatile in viitor, pentru care este nevoie de fonduri europene.