Preotii din parohiile ortodoxe banatene vor ajuta imigrantii cu imbracaminte si hrana, dar si cu alte articole de stricta necesitate, cu sprijinul enoriasilor, a declarat vineri pentru Agerpres Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

'Nu trebuie sa ne alarmam. Dimpotriva, si noi aici, la nivel de Mitropolie, am vorbit cu unii dintre preoti si daca vor fi momente critice, cand trebuie ajutati (imigrantii, n.r.) cu o haina, cu o hrana sau cu altceva, prin preotii nostri de la parohii suntem dispusi sa facem o colecta, sa ajutam, mai ales ca bate la usa iarna. Nu vom sta pasivi, cu toate ca pentru acest proces, rezolvarea acestei situatii, pe linia intai sunt organele abilitate ale statului. Dar, in acest proces de primire, de integrare, nu vom sta pasivi. Cu cat vom putea si noi sa ajutam pentru integrarea acestor oameni care vor veni, o vom face', a afirmat Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe din Banat.

Mitropolitul Ioan Selejan a tinut sa remarce faptul ca poporul roman este mult mai tolerant decat altele si ca doar saracia ii face pe romani sa nu-si poata manifesta pe deplin aceasta calitate.

Ioan Selejan a mai subliniat si faptul ca europenii, ca o comunitate prin excelenta crestina, trebuie sa manifeste iubire fata de refugiatii orientali si ca un razboi nu poate fi stins cu un alt razboi, ci doar cu o pace.

'Egoismul acesta national, iata ca s-a dovedit ca nu a avut efecte pozitive. A fost Europa care s-a dezvoltat, din mila lui Dumnezeu sunt peste 70 de ani de cand s-a incheiat Al Doilea Razboi Mondial, si a beneficiat de pace, de liniste, de o dezvoltare extraordinara si de aceea, zic eu, ei vin astazi spre noi datorita faptului ca nu ne-am dus noi la ei cand trebuia', a mai punctat Mitropolitul Banatului.