Sase perchezitii sunt efectuate, joi, la sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane, intr-un dosar de evaziune fiscala instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges, scrie Agerpres.

Descinderile, efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, au loc in judetele Arges si Ilfov si in municipiul Bucuresti.

"Actiunea se desfasoara in cadrul unui dosar penal in care se efectueaza cercetari cu privire la activitatea infractionala a unui grup de persoane cercetate sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, in forma continuata. Persoanele sunt banuite ca in cursul anului 2014 ar fi inregistrat in evidentele contabile documente justificative fictive provenite de la societati comerciale de tip fantoma, in scopul diminuarii bazei impozabile si implicit a obligatiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului", se precizeaza intr-un comunicat al IPJ Arges.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul creat prin savarsirea infractiunii este de aproximativ 250.000 de lei, reprezentand impozit pe profit si TVA. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.