Guvernul a aprobat saptamana trecuta un proiect de Hotarare de Guvern privind suplimentarea schemei de personal a Ministerului de Interne cu 6.400 de posturi, a declarat Corneliu Calota, purtator de cuvant al Guvernului. Afirmatia a fost facuta dupa ce a fost intrebat de jurnalisti daca Ministerul de Interne va angaja mii de persoane. Calota sustine ca suplimentarea numarului de posturi nu inseamna automat angajarea a 6.400 de oameni. Acestia ar urma sa fie angajati in functie de necesar.

"Asta nu inseamna ca se angajeaza. In perspectiva unor eventuale evolutii care vor solicita efective sporite ale Ministerului de Interne s-a creat conditia pentru a putea fi angajati cand va fi nevoie, intrucat altfel ar fi urmat o procedura legislativa greoaie. Daca ne vom afla intr-o situatie de criza sa fim capabili sa actionam rapid", a spus Calota.

Ministerul Administratiei si Internelor cere Guvernului suplimentarea numarului de angajati cu 6.485, pentru a face fata valului de refugiati din Africa si Asia Mica, dar si pentru a putea aplica noul cod penal, potrivit publicatiei Profit.ro. Suplimentarea numarului de posturi din ministerul condus de Gabriel Oprea este prevazuta intr-un proiect de act normativ care va permite modificarea structurii organizatorice si efectivelor MAI, in contextul crizei refugiatilor din Africa si Asia Mica. Ministerul Administratiei si Internelor arata, in proiectul depus, ca are nevoie de personal suplimentar pentru "asigurarea posturilor necesare in vederea dezvoltarii infrastructurii de cazare pentru preluarea refugiatilor ce vor fi relocati pe teritoriul tarii noastre", precum si pentru "cresterea capacitatii de asigurare a climatului de ordine si siguranta publica (￯), in special la nivelul judetelor in care functioneaza centre de cazare si proceduri pentru solicitantii de azil, al celor limitrofe acestora, precum si in judetele de frontiera cu risc crescut".

Vezi intreaga stire pe profit.ro