Cancelarul german, Angela Merkel, si omologul sau austriac, Werner Faymann, au cerut marti un summit de urgenta al Uniunii Europene pentru a incerca sa solutioneze criza migratiei, relateaza agentia DPA, citata de Mediafax.

"Aceasta problema poate fi solutionata numai de Europa ca intreg", a declarat Merkel, dupa discutii cu cancelarul austriac Werner Faymann.

Cei doi lideri au exercitat presiuni asupra presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, in cadrul unei conversatii telefonice, sa convoace o "reuniune de urgenta a Consiliului" pe aceasta tema, potrivit lui Merkel.

Liderii celor 28 de state membre UE ar urma sa discute cum sa ajute refugiatii in tarile pe care le parasesc, cum sa se coordoneze mai bine cu Turcia si cum sa faca centrele de inregistrare a refugiatilor din tari ca Grecia si Italia sa functioneze mai bine.

Faymann a facut apel la cei care se opun cotelor obligatorii de redistribuire a imigrantilor "sa nu-si bage capul in nisip", ci sa-i ajute pe cei care au nevoie. Tusk a anuntat ca va decide pana joi daca va da curs cererii celor doi lideri de a convoca un summit.