Premierul Victor Ponta a declarat marti ca este de acord cu pactul pe educatie propus luni de presedintele Klaus Iohannis, aratand ca este necesara o dezbatere foarte serioasa ''pe ce ii punem pe copii sa invete''. Ponta a precizat ca se uita la ce trebuie sa incete proprii sai copii la scoala, afirmand ca nu este multumit, "mi se pare ca fac lucruri pe care nu le folosesc si nu fac lucruri pe care ar trebui sa le faca". Premierul a mai aratat ca o schimbare a programei nu poate fi insa decisa de parinti, ci trebuie facuta de catre specialisti.

"M-a bucurat faptul ca domnul presedinte Iohannis, in sfarsit, a ajuns in Romania reala, cea in care intr-adevar sunt foarte multe probleme. Impreuna cu Guvernul putem sa ajutam, domnia sa stie, ca a fost primar, si a zis ca efectiv locatiile scolilor sunt ale primariilor. Cred ca mai stie, tocmai pentru ca a fost primar, ca in 2010 Guvernul cu Predoiu asta de azi le-a taiat la primari cotele defalcate de TVA si nu au mai avut bani sa intretina scolile", a declarat Victor Ponta.

Potrivit premierului, "cred ca stie si eu sunt de parere ca oricate probleme sunt cu scolile administrate de primari oricum e mai bine decat sa fie administrate de minister la Bucuresti toate scolile. Sunt de acord ca trebuie o dezbatere foarte serioasa pe ce ii punem pe copii sa invete. Acum sunt si eu tata a doi copii si nu sunt multumit, mi se pare ca fac lucruri pe care nu le folosesc si nu fac lucruri pe care ar trebui sa le faca".

"Eu am invatat in patru ani ca fiecare vine la Educatie si mai face o reforma si, nu stiu cum, iese mai rau decat inainte. Acum noi traim pe legea din 2011 a lui Funeriu, care si el a facut o reforma. Vreau sa nu zapacim oamenii cu reformele, sa ne gandim, sa masuram de 100 de ori si daca e bine sa taiem", a adaugat Ponta.