Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au mentinut, luni, masura arestului preventiv pentru cei cei sapte tineri din comuna vasluiana Valeni, acuzati de viol si privare de libertate, a declarat luni purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Iasi, Mihaela Micu Cheptene, citata de Agerpres. Masura arestului preventiv fusese luata in luna august de Judecatoria Vaslui.

De asemenea, masina cu care tinerii au fost transportati de la Penitenciarul Vaslui la Curtea de Apel Iasi a fost implicata intr-un accident rutier, pe Bulevardul Pacurari din Iasi.

Autoutilitara apartinand Penitenciarului Vaslui a fost lovita de un autoturism Volkswagen, cu numere de Galati, al carui conducator auto nu a acordat prioritate, la iesirea de pe o strada secundara. Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Vaslui, in urma accidentului nu s-au inregistrat victime. Cei sapte tineri au fost transferati intr-o duba a Penitenciarului Iasi, care i-a transportat la Curtea de Apel.

"Autospeciala noastra a fost implicata intr-un accident usor, fiind lovita in partea din fata de o alta masina. Nu s-au inregistrat victime, iar cele sapte persoane private de libertate au fost preluate de o alta autoutilitara si transportati la Curtea de Apel, unde au fost prezenti in fata instantei", a declarat seful Penitenciarului Vaslui, Eusebio Brinza.

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au respins la inceputul lunii septembrie ca neintemeiata cererea de stramutare a dosarului in care sapte tineri din comuna vasluiana Valeni au fost condamnati pentru viol si privare de libertate.

Judecatoria Vaslui a decis, pe 17 august, inlocuirea masurii preventive a controlului judiciar cu masura arestarii preventive pe o durata de 30 de zile in cazul celor sapte tineri din Valeni.

Tot pe 17 august, Judecatoria Vaslui a anuntat prima sentinta in acest dosar, toti cei sapte tineri fiind condamnati la inchisoare cu executare pentru viol in forma agravanta si lipsire de libertate in mod ilegal. De asemenea, acestora le-au fost interzise unele drepturi civile pe o durata de doi ani.