Doua membre FEMEN au fost arestate dupa ce au protestat topless la o conferinta din Paris despre rolul femeilor musulmane, informeaza The Telegraph.

Protest Femen la o conferinta musulmanaFoto: Captura YouTube

Inna Shevchenko, purtatorul de cuvant al grupului feminist, a declarat ca cele doua femei au urcat pe scena atunci cand doi fundamentalisti discutau daca "femeile ar trebui sa fie batute sau nu”.

Ele au aparut pe scena cu doua mesaje scrise pe abdomen, unul dintre ele fiind "Nimeni nu ma poate subjuga" si " Eu sunt propriul profet”.

Protestatarele, in varsta de 25 si respectiv 31 de ani, au luat microfoanele si au strigat sloganuri feministe in franceza si araba, apoi fiind luate de 15 barbati si predate politiei.

Filmarile incidentului arata un barbat lovind pe una dintre femei.

Shevchenko multumeste politiei pentru protejarea celor doua activiste, ele fiind eliberate dupa ce au fost chestionate de procurori, ce vor continua investigarea celor intamplate.

Organizatorii conferintei urmeaza sa depuna o plangere impotriva lor.

In cadrul evenimentului, musulmanii au declarat ca gatitul si cumparaturile ar fi "activitati feminine", iar unul dintre cei care au sustinut conferinta a postat pe social-media ca femeile ar trebui sa-si ascunde fata, "altfel vor suferi in iad si vor fi violate in viata de apoi”.

In jur de 6000 de oameni au semnat o petitie online impotriva conferintei.

Postari de pe Twitter au cerut ca cele doua activiste sa fie violate. Pe Facebook organizatorii au cerut ca musulmanii sa "fie uniti" si sa participe la ultima zi a evenimentului.