Sectia de anestezie-terapie intensiva (ATI) a Spitalului de Pediatrie Ploiesti, singurul de acest fel din judet, a fost redeschisa duminica dupa aproape zece zile de la suspendarea activitatii acesteia de catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Prahova din cauza lipsei de medici anestezisti care sa asigure liniile de garda.

Managerul Spitalului de Pediatrie Ploiesti, Catalin Visean, a declarat luni, pentru Agerpres, ca situatia sectiei ATI a fost deblocata, liniile de garda fiind asigurate de cinci medici anestezisti din Prahova si Bucuresti.

'Foarte greu s-a rezolvat situatia. Saptamana trecuta am fost la minister (n.r.- Ministerul Sanatatii), ne-au dat o baza de date cu medici anestezisti, am cautat astfel de specialisti inclusiv in Dambovita si Brasov. (...) In momentul de fata sunt cinci medici anestezisti care ne completeaza linia de garda. Unii au contract de munca, altii de prestari servicii', a spus Visean.

Activitatea sectiei de anestezie-terapie intensiva a singurului spital de copii din judet fusese suspendata temporar din cauza lipsei medicilor anestezisti care sa asigure liniile de garda, urgentele fiind transferate catre unitati spitalicesti din Bucuresti.