Klaus Iohannis: Doresc sa relansez educatia ca tema de dezbatere nationala / Nu voi gira nicio modificare legislativa in domeniu fara o consistenta dezbatere publica

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 14 septembrie 2015, 10:36 Actualitate | Esenţial

Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala
Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Colegiul Economic 'Ion Ghica' din Targoviste, unde a participat la festivitatea de deschidere a anului scolar, ca doreste sa relanseze "Educatia ca tema de dezbatere nationala" si avertizat ca nu va "gira" nicio modificare legislativa in acest domeniu fara o "atenta si consistenta dezbatere publica".

Seful statului a precizat ca, avand in vedere prerogativele constitutionale ale functiei de presedinte, poate oferi "cadrul pentru o dezbatere foarte serioasa".

In opinia sa, o astfel de dezbatere trebuie sa aiba in vedere trei teme esentiale: ce vrem sa invete elevii la scoala, cum promovam performanta si meritocratia si corelarea educatiei cu piata  muncii.

"Nu cred ca ceea ce conteaza e cantitatea informatiilor, ci capacitatea lor de a asigura un fundament de cunostine si valori, de a pregati drumul in viata al celor care ies de pe bancile scolilor", a aratat acesta.

In ceea ce prvieste performanta, aceasta "nu se masoara doar prin note, ci prin faptul ca fiecare elev e incurajat sa-si descopere propriile aptitudini, interese si domenii in care poate performa si apoi sa aiba sansa reala de a o face", a continuat acesta, precizand ca "ideea ca toti trebuie sa stim de toate si trebuie sa fim buni la toate e depasita in lumea de azi".

Al treilea element e corelarea educatiei cu piata  muncii, a afirmat Klaus Iohannis, in conditiile in care "o educatie performanta nu produce someri, ci absolventi care au perspective de cariera, care sunt competitivi si asteptati pe piata muncii".

In acest domeniu, parteneriatul cu mediul privat e esential si trebuie incurajat, a spus presedintele, subliniind "rolul invatamantului profesional si tehnic".

"Prin prezenta mea aici vreau sa transmit un mesaj de sustinere si incurajare acestui tip de invatamant", in conditiile in care "conectarea la acest tip de invatamant poate face diferenta intre o diploma formala si un viitor profesional de succes", a afirmat Klaus Iohannis, adaugand ca asteapta "de la decidentii politici sa se aplece cu mai multa atentie asupra unor asemenea teme majore".

"Daca ne dorim oameni calificati consider ca scoala si mediul economic trebuie sa-si gaseasca parteneriatul firesc si increderea reciproca", a mai spus seful statului.

Iata mai jos discursul sustinut de Klaus Iohannis (sursa - Administratia Prezidentiala)

"Domnule Ministru,
Inaltpreasfintia Voastra,
Onorate autoritati,
Stimati parinti si dragi elevi,
Doamnelor si domnilor,

Este pentru mine o onoare si o bucurie sa ma aflu alaturi de dumneavoastra la deschiderea anului scolar. Faptul ca sunt aici in calitate de Presedinte al Romaniei nu schimba cu nimic emotia primei zile a unui nou an scolar, care a fost intotdeauna pentru mine un moment special.

Ca profesor, am privit generatii de elevi de la intrarea in liceu pana la absolvire. Ca Presedinte, aceasta ocazie capata o semnificatie in plus, legata de convingerea mea ca educatia este calea catre o Romanie puternica si prospera. De aceea vreau sa relansez educatia ca tema de dezbatere nationala.

Am tinut sa marchez acest moment alaturi de elevii si profesorii de la Colegiul Economic ¬Ion Ghica¬ pentru ca il consider unul dintre exemplele de performanta, conectare cu realitatea si initiativa. Tin sa va felicit in acest sens.

Nu ma refer doar la faptul ca 94% dintre elevii de aici au promovat sesiunea trecuta examenul de bacalaureat, ca 85% continua in invatamantul universitar si 90% dintre absolventii de scoala profesionala se integreaza pe piata muncii. Am in vedere si un alt aspect: modul in care a fost gandit si organizat invatamantul aici poate fi o sursa de inspiratie pentru o viziune asupra intregului sistem.

Cred ca o asemenea viziune trebuie sa raspunda la cateva intrebari simple.

Prima dintre ele este ce vrem sa invete elevii la scoala. In acest sens, nu cred ca ceea ce conteaza este cantitatea informatiilor, ci capacitatea lor de a asigura un fundament de cunostinte si valori, de a pregati drumul in viata al celor care ies de pe bancile scolilor.

A doua intrebare la care trebuie sa raspunda o viziune articulata asupra sistemului de invatamant este ce optiuni au elevii si cum promovam performanta si meritocratia. Aceasta nu se masoara doar prin note si nivelul lor, ci prin faptul ca fiecare elev este incurajat sa-si descopere propriile aptitudini, interese si domenii in care poate performa si apoi sa aiba sansa reala de a o face. Cu alte cuvinte, orice elev trebuie sa aiba optiuni de parcurs. Ideea ca toti trebuie sa stim de toate si trebuie sa fim buni la toate este depasita si neproductiva in lumea de azi.

O societate este pana la urma la fel ca o echipa, care castiga daca fiecare isi gaseste zona de expertiza si excelenta, daca fiecare este incurajat sa creasca si motivat sa fie cat mai bun in ceea ce face. Asta inseamna pentru mine sustinerea performantei si meritocratiei.

Centrarea educatiei pe elev nu este un slogan care suna bine si pe care din cand in cand politicienii isi aduc aminte sa il foloseasca. El trebuie sa fie un principiu care conduce la decizii si se reflecta in practica. Aici la dumneavoastra, vedem ca acest lucru este posibil.

Al treilea element pe care il vad esential in materie de educatie este corelarea ei cu piata muncii, cu realitatile si nevoile din societate. Mai simplu spus, o educatie performanta nu produce someri, ci absolventi care au perspective de cariera, care sunt competitivi si asteptati pe piata muncii. Aici parteneriatul cu mediul privat este esential si trebuie incurajat.

Nu este rolul meu ca presedinte sa intru in zona politicilor publice foarte concrete. Dar este, cred eu, responsabilitatea mea sa vorbesc raspicat despre aceste lucruri, mai ales ca am asumat educatia ca proiect personal si am inclus-o ca element cheie in Strategia Nationala de Aparare.

Astept de la decidentii politici sa se aplece cu mai multa atentie asupra unor asemenea teme majore si sa raspunda la ele. Iar eu, in contextul prerogativelor mele constitutionale, pot oferi cadrul pentru o dezbatere foarte serioasa asupra lor.

Dragi elevi si profesori,
Doamnelor si domnilor,

As dori in acelasi timp sa folosesc aceasta ocazie pentru a sublinia rolul invatamantului profesional si tehnic in interiorul acestei viziuni. Prin prezenta mea aici vreau sa transmit un mesaj de sustinere si incurajare a acestui tip de invatamant. Contributia sa la societatea viitorului implica tocmai acel parteneriat cu mediul privat despre care am vorbit, dar si colaborare comunitara. Conectarea la acest tip de invatamant poate face diferenta intre o diploma formala si un viitor profesional de succes. Parintii au in acest context un rol esential, ei contribuind decisiv la creionarea viitorului copiilor.

In ultimii ani, capacitatea si disponibilitatea sectorului economic de a colabora cu scoala romaneasca a crescut. Un model de succes s-a dovedit a fi invatamantul dual, care dovedeste importanta implicarii mediului de afaceri in invatamantul profesional si rezultatele care se pot obtine atunci cand exista incredere si colaborare pentru a adapta educatia la cerintele societatii si economiei cunoasterii.

Daca ne dorim oameni calificati, consider ca scoala si mediul economic trebuie sa isi regaseasca parteneriatul firesc si increderea reciproca.

In acest parteneriat, si universitatile pot colabora indeaproape cu liceele pentru a oferi tinerilor absolventi posibilitatea unei tranzitii adecvate, bazate pe certificarea rezultatelor invatarii, conform modelelor europene de recunoastere. Pentru ca noile generatii de elevi sa beneficieze de sprijinul unor cadre didactice bine pregatite, care tin pasul cu dinamica schimbarilor tehnologice, este necesara redobandirea statutului social meritat al dascalilor, in calitatea lor de creatori de viitor.

Dragi elevi,
Doamnelor si domnilor,

O societate integra si prospera are nevoie de excelenta. Excelenta trebuie sustinuta in toate domeniile, mai ales in educatie ¬ indiferent de forma de invatamant, iar metodele care au dus la aparitia ei merita a fi promovate si utilizate de comunitatea scolara.

Valoarea scolii este data de capacitatea de a educa tinerii in spiritul societatii in care dorim sa traim, o societate care promoveaza munca si performanta, in care conteaza valoarea fiecarei persoane si care are grija ca niciun copil sa nu piarda sansele pe care propriul talent i le confera.
Vreau sa inchei subliniind inca o data nevoia unei dezbateri nationale serioase asupra viitorul educatiei si scolii romanesti, cu toti actorii interesati. Aceasta implica si o abordare diferita fata de cadrul normativ. Va spun limpede ca nu voi gira modificari ale legislatiei privind educatia fara ca ele sa treaca prin filtrul unei atente si consistente dezbateri publice, in care cei implicati sa ajunga la un numitor comun intr-o abordare pe termen lung.

Dragi elevi,

Va urez un an plin de realizari si va incurajez pe toti sa va urmati chemarea si inclinatiile!

Dragi profesori si parinti,

Va doresc succes si multa putere de munca! Va multumesc!
Tuturor va doresc un an scolar foarte bun, cu reusite si multumiri."

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

3521 vizualizari

 • -4 (4 voturi)    
  brava (Luni, 14 septembrie 2015, 10:43)

  Point [utilizator]

  asta a vorbit sasu' cu maria sa junker?!
  toata lumea asteapta sa vada ce si cum si iohannis e defazat din nou.
  • +4 (6 voturi)    
   defazat esti tu (Luni, 14 septembrie 2015, 13:36)

   freejack [utilizator] i-a raspuns lui Point

   educatia e mai importanta decat junker.
   parerea mea...si nu numai.

   "Daca sa inveti n-ai sete, o sa speli closete
   Si privind aceste aspecte nimeni n-o sa te respecte."

   asta daca speri, ca peste cativa ani, sa le iei locul sirienilor, la spalat closete, in Germania.
 • -2 (8 voturi)    
  plantatie (Luni, 14 septembrie 2015, 10:48)

  VladBerliba1 [anonim]

  Pai ce educatia ramane gratuita ? La ce buna dezbaterea ?

  E cam tarzior ... Ma rog de 25 de ani cred ca era bine sa se faca o reforma a educatiei ...

  Acuma ... cand e plin Internetul de scoli, materiale, tot ce vrei, cand au aparut scolile private si profesorii buni s-au dus la privat ... acuma vine si dezbaterea.

  Nu stiu ... nu s-a facut nimic la drumuri, nu s-a facut nimic in sanatate, se pune jugul pe oameni cu taxe care de mai care, pensia e externalizata la fonduri de pensii ... dar obligatoriu.

  Oamenii cu doctorate luate in strainatate vorbesc de coruptie endemica in institutiile statului ...

  NU E CREDIBILA propunerea ... si vine PREA TARZIU!

  Oamenii care discuta public sunt de o incompetenta crasa si sufera de o amorteala institutionala si decizionala nepermisa. Nu ai cu cine sa dezbati ... S-a dezbatut si s-a tot dezbatut problema educatiei nationale ca sa se treaca din reforma in reforma. In Romania asa e de 200 de ani. A venit CLIPA ?

  NU MAI E NEVOIE de educatie! Educatia se face online. Iti iei trei carti de specialitate sau daca ai bani faci niste cursuri online si aia e. Profesorii din Romania nu o sa fie VECI PURURI la nivelul materialelor produse in afara. Au pierdut trenul.
  • +3 (3 voturi)    
   educatia (Luni, 14 septembrie 2015, 12:29)

   vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui VladBerliba1

   nu inseamna doar asimilarea unor informatii.
   Asa ca nu te mai agita atata, incearca sa-ti deschizi putin mintea mai intai.
   • -2 (4 voturi)    
    :) (Luni, 14 septembrie 2015, 12:59)

    Vlad [anonim] i-a raspuns lui vindicomvs

    Cred ca glumesti :) Dintr-un sistem educational intepenit in secolul trecut crezi ca deodata o sa avem unul performant care sa fie competitiv si sa scoata si oameni educati ...

    In primul rand ca nu sunt premizele necesare ... o spun oameni care au muncit pentru doctoratele lor si care reprezinta am putea spune un etalon in sistemul de educatie romanesc si care vorbesc de coruptie endemica.

    Iar in al doilea rand ca la noi tema educatiei nu e pe tapet de azi de ieri ci de 100 si ceva de ani daca nu mai bine. Numai in ultimii ani cred ca am avut vreo 2 reforme. Apoi exemple crede-ma ca exista, NIMIC dar NIMIC nu-i impiedica pe oameni sa faca pasi mici intr-o directie sau alta ... doar ca HABAR NU AU pe de o parte si pe de alta LE LIPSESTE CAPACITATEA DECIZIONALA.
    • 0 (0 voturi)    
     esti (Luni, 14 septembrie 2015, 16:41)

     vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui Vlad

     incoerent si pe langa subiect. nu am la ce sa-ti raspund.
 • +2 (10 voturi)    
  ce exemplu dai tu ??????? (Luni, 14 septembrie 2015, 10:49)

  mnicku [anonim]

  pasul 1
  ce exemplu dai tu, mai acesta, cind tu cu minuta ta si nesilit de nimeni decorezi plagiatori ????????? fain exemplu
  pasul 2
  Cum poti tu profesor sa stai linga mincinosi si plagiatori dovediti ??? atita de duce capul
  pasul 3
  cum poti tu sa le girezi actiunile ???
  pasul 4
  Ce exemplu e asta pentru copii si adolescenti ???? nu invatam ca daca plagiem / copiem sintem promovati .

  Ai dat acuma cu bota-n balta, da' asa, cu putere sa se vada.
  • +1 (7 voturi)    
   Crezi tu (Luni, 14 septembrie 2015, 12:36)

   vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui mnicku

   ca Iohannis ar vrea sa stea "langa niste mincinosi si plagiatori dovediti" ?

   Cel mai frustrat om in tara asta de faptul ca Ponta e prim minstru e chiar Iohannis.

   Dar asta i-a dat poporul. Ponta are in spate vot popular, este sustinut de un parlament ales democratic iar Iohannis nu are de ales! Basescu a putut sa-l schimbe pe ponta? NU, ba mai mult l-a si numit prim ministru.
   • 0 (4 voturi)    
    dar sa decoreze plagiatori ? (Luni, 14 septembrie 2015, 13:20)

    mnicku [anonim] i-a raspuns lui vindicomvs

    a avut de ales ? Dar sa taca si accepte palgiatele celor care bat cu doctoratele in piept ??
    Cum a putut decora o secretara ? pt ce merite ? ca face 15 cafele /secunda ? E incredibil personajul

    De ce nu a decorat un chirurg spre exemplu ?

    Nu l-am auzit pe Klaus luind pozitie in cazurile de plagiat, probabil ca avea ora la frizer .

    Iti spun eu de ce: pt ca ii este frica sa nu-l zboare mincinosul de pe scaun .
    • +1 (1 vot)    
     Dar Base? (Luni, 14 septembrie 2015, 16:16)

     vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui mnicku

     Cum de a putut sa o decoreze? A fost propusa de ministrul de interne probabil spre decorare.
     Care cazuri de plagiat? te referi la suspiciuni? Pai cum ar putea Presedintele tarii sa ia pozitie cand nici o institutie din romania nu a semnalat oficial conform normelor legale vreunul din plagiate? Pe ce spune unul si altul?

     Sau ideea e cum necum sa-i gasim nod in papura lui Johannis.
  • +1 (1 vot)    
   Totusi (Luni, 14 septembrie 2015, 13:50)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui mnicku

   Poti sa fii mai explicit, referitor la ce decorat plagiator te referi? La momentul la care Johannis a decorat o caruta de oameni la sugestia lu' Oprea, acuzatiile de plagiat la adresa lu' Oprea inca nu aparusera.

   Johannis e presedinte cu un premier plagiator, drept e. Da' ce-ai vrea, sa-si dea demisia pt. ca legile romanesti sunt idioate si nu permit demiterea lu' Ponta?
   • -3 (3 voturi)    
    ca nu stiu eu, tu sau alt roman (Luni, 14 septembrie 2015, 15:30)

    mnicku [anonim] i-a raspuns lui Eu the first

    e una , dar daca presedintele nu are informatii, pai insemna ca e grav. De data asta tacerea nu-i de aur.
    Ori e incopetent si nu are ce cauta ori nu a fost informat in acele cazuri si atunci trebuia sa ia masuri pe care nu le-a luat, deci iarasi e incompetent.

    Presupunind prin absurd ca a fost o scapare, o neglijenta , totusi de ce nu ia nici o masura??? a trecut cit timp ? sau gindeste cu incetinitorul.

    Cu alte cuvinte se scalda in ape tulburi pt o mina spala pe alta.
    Cind va mai putea el sa colinde lumea-n lung si-n lat cind il taie capul ? dolce far niente
    • +2 (2 voturi)    
     ? (Luni, 14 septembrie 2015, 16:09)

     vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui mnicku

     presedintele mai nou trebuie sa verifice si doctorate?
     S-a pronuntat vreo institutie abilitata legal in sensul asta asupra doctoratului secretarei cu pricina sau ce-o fi ea?
     A mai fost decorata si de Base care a tinut sa ne arate mereu ca e atotstiutor.
 • +5 (5 voturi)    
  Foarte bine. (Luni, 14 septembrie 2015, 11:04)

  dinica [anonim]

  Mi se pare corect.
  Sa nu se mai decida in cercuri mici si dupa aceea sa schimbam legea la tot patru ani.

  E cazul ca sa avem o larga discutie despre educatie. Dar cum? Pe HN? Societatea civila formata din babe isterice si care n-au castigat un ban pe bune in viata lor sa creeze liniile directoare pentru noua lege? O academie care-a bulibasit gramatica Limbii Romane? Care n-a-nteles ca simplificarea e calea si nu complicarea de dragul elitismului? Toata lumea, inclusiv germanii dogmatici simplifica limba, noi, nu, saraci si mandri!
  Intai ar trebui schimbat modul in care se discuta legile. Ce e aia societatea civila? Imi dau cu parerea ca ceea ce numim noi la ora actuala societate civila e un fals grosolan, o impostura. Neputinciosi stipendiati cu fonduri EU.
  • +2 (2 voturi)    
   Completare (Luni, 14 septembrie 2015, 12:41)

   dinica [anonim] i-a raspuns lui dinica

   Cred ca rolul primordial al domnului presedinte este sa returneze poporului ceea ce a acaparat asa zisa societate civila. Sa redea increderea individului ca daca se implica, atunci se intampla ceva. Cata vreme mimam democratia, cu o societate civila formata din ONGuri ai caror membri sunt niste ciudati, va fi o prapastie intre popor si conducatori.
   "Societatea" civila actuala nu este decat o excrescenta a partidelor, serviciilor si mafiei. Mai sunt unii care si-au gasit un mod de a primi bani de la comunitatea europeana.
   Stiu ca parlamentul ar trebui sa faca asta, dar nu am nici o speranta.
   Daca reusiti asanarea "societatii civile", sau de ce nu o alta cale de a activa populatia, aveti o bila alba, domnule presedinte!
 • +1 (3 voturi)    
  reforma (Luni, 14 septembrie 2015, 11:34)

  stefan [anonim]

  Exista o singura reforma reala: plata profesorilor in functie de progresul pe care il aduc elevilor. Fiecare elev isi alege trei materii care il intereseaza. E evaluat la cele 3 la inceput de an printr-un test national, corectat de alt profesor decat cel de la clasa. Apoi la final de an. Apoi la fiecare final de an. In functie de ce progrese inregistreaza si de rezultatele la testele finale (Capacitate/BAC) profesorul poate castiga mai multi sau mai putini bani (nu in functie de nota finala, ca sa nu fie dezavantajati profesorii care preiau elevi slabi, ci de progresul pe care reusesc sa- aduca. Daca ia un elev de 5 si il face de 7 e bonust). Daca o sa stie ca salariul lui depinde de cat de bine se descurca elevul isi va da interesul. In orice organizatie sunt rasplatite rezultatele, nu vad de ce in invatamant nu ar fi la fel.
  Pana nu stimulam profesorii sa-si dea interesul putem face cate reforme vrem, tot degeaba
 • +5 (5 voturi)    
  TEORIA, (Luni, 14 septembrie 2015, 11:49)

  ana-pat [anonim]

  ca teoria practica ne omoara !! Iar daca el ca fost profesor nu intelege ca invatamintul trebuie privit in ansmblu ca un sistem , nu am facut nimic. Ne vom impiedica mereu in "comitii si comitete " si mai ales in inspectori si ministri care de care mai "competenti" care vor sustine cu zimbetul pe buze ca miile de scoli fara apa curenta ,cu wc-urile in fundul curtilor , fara incalzire si autorizatii sanitare sunt doar niste exceptii !!! ( Asta in timp ce odraslele lor " la Paris invata".) Criza noastra este de natura manageriala si nu poate fi rezolvata prin discursuri tinute o data pe an.
 • +1 (1 vot)    
  Poate ne iese de data asta (Luni, 14 septembrie 2015, 12:29)

  MBA [utilizator]

  Depinde ce intelege prin societate civila care sa participe la dezbateri. Poate ne vine mintea la cap si renuntam la tot felul de experiente cumplite facute pe capul copiilor nostri si pe banii, timpul si energia parintilor. Sa speram ca renuntam la clasa pregatitoare, e o aberatie. Sa speram ca renuntam la importanta culturii generale la treapta I. Cultura generala nu inseamna nimic cand vine vorba de angajari. Pe care inginer il angajezi: pe cel mai slab dar cu o cultura generala mai buna sau pe cel bun care-ti face treaba. Si daca la angajare nu doare pe nimeni capul de cultura generala, de ce sa penalizam copii buni la materiile de treapta I pentru ca nu au fost buni la celelelalte materii si inca incepand cu clasa a 5-a?
  • +3 (3 voturi)    
   Permiteti o alta parere? (Luni, 14 septembrie 2015, 13:44)

   dinica [anonim] i-a raspuns lui MBA

   In primul rand total de acord ca trebuie definit termenul de societate civila. Se intelege la ora actuala orice organizatie. Cine face parte din aceste organizatii? Sunt ele de fapt o acoperire?
   Nu sunt de acord in privinta culturii generale. Nu am intalnit pana acum un inginer care sa fie bun in meserie si fara cultura generala.
   Lucrez de 33 de ani in inginerie(fabricatie, cercetare, suport clienti, etc.). Toti inginerii capabili pe care i-am intalnit aveau o cultura generala foarte buna.
   • 0 (0 voturi)    
    De acord (Joi, 17 septembrie 2015, 13:48)

    MBA [utilizator] i-a raspuns lui dinica

    ... dar cultura generala cu fortza, nu ii ajuta pe acei ingineri nici in munca, nici in relationare. Si eu sunt inginer si nu m-a ajutat niciodata sa stiu ca varfului Everest i se mai spune si Chomolungma... In zilele noastre lumea e pragmatica. Copiii vor fi interesati in mod natural de cate ceva si vor studia de placere acele domenii. Dar nu trebuie ca sa li se dea nota pe aceste studii adiacente, note care sa le afecteze cariera profesionala. Ori, cand la admiterea de treapta I o buna parte din nota o reprezinta media pe gimnaziu, e nepractic si incorect fata de copii.
 • -2 (4 voturi)    
  vorbe goale! (Luni, 14 septembrie 2015, 13:13)

  lili [anonim]

  Pariem ca peste 1 an, peste 4 ani(cand va termina Johannis mandatul!) educatia in Romania va sta si mai rau !!
  Vorbe goale, a trecut aproape 1 an de mandat iar Johannis doar s-a plimbat si NU a lasat nici macar o urma....
  Nici o sansa decat vorbe goale, din rau in mai rau....
  • +2 (2 voturi)    
   Bati campii aiurea-n tramvai ! (Luni, 14 septembrie 2015, 14:32)

   Andy Latimer [utilizator] i-a raspuns lui lili

   Nu Presedintele trebuie sa faca ci Secaturile si Hahalerele de ministri ar trebui sa se apuce de treaba, dar ce pretentii putem avea de la Haimanalele si Banditii pesedisti, de o Incompetenta Crasa !
   Omu' a spus foarte clar : invatamantul tehnic trebuie revigorat (ca tot voi ati sarit cu gura cand Traian Basescu a punctat ca nu mai gasesti un instalator ca lumea, un profesionist al chestiunilor de reparat prin casa samd).
   Dar voi, clica lingailor pesedisti sunatti din trompete, ca la asta va pricepeti pe latrinele voiculesciene...
   De fapt ,iadul in invatamant, "parjolirea" si batjocorirea sistemului a fost pusa la punct de CLOACA lui cati andronescu si coruptii din invatamantul superior, in cardasie cu mafiotii din parlament, fiecare cu cate un doctorat pe la facultati de "prestigiu"...
   Ce SILA si SCARBA iti provoaca o parte o populatiei "fanariote", ce aplauda clica pontista !!!
   Cum sa nu-ti indemni copiii sa plece unde-or vedea cu ochii, daca se poate cat mai departe de Europa, in Australia, Canada samd
   In Europa ,doar in tarile scandinave mai merita sa pleci, dar acolo ai nevoie de o solida cultura si intelegere a societatii, o buna pregatire...
   • -3 (3 voturi)    
    sunt perfect de acord! (Luni, 14 septembrie 2015, 15:28)

    lili [anonim] i-a raspuns lui Andy Latimer

    Presedintele nu trebuie sa faca nimic, d-aia nici nu face dl Johannis, doar se plimba degeaba cu eleganta consoarta(l-am votat pe Johannis, l-am sustinut pe forum pe HotNews cand a fost reales, va pot regasi cometariile mele pe forum, dar sunt profund dezamagita dupa apropae un an, ca si in cazul T Basescu!!), am vrut doar sa spun ca vorbele lui de azi vor ramane vorbe goale, cei din "partidul lui" au fost la guvernare si ne-au aratat si ei cu varf si indesat masura incompetentei!
    D-asta spun ca sunt vorbe goale si ca peste 4 sau 5 sau 7 ani va fi mai rau!
    Clasa politica actuala ca e la PSDul corupt, ca e la "noul" PNL corupt formati din vechiul PDL si vechiul PNL(ambele partide au fost la guvernare de cateva ori si au lasat JALE in Educatie!!!) sunt aceeasi mizerie incompetenta si corupta de politruci veseli si mincinosi!
    Nu ma astept la nici o schimbare in bine, vorbe goale!
    Mai vorbim peste 4 ani!
    Va fi mai rau!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri