Fostul primar al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu este audiat, luni, la sediul DNA din municipiu, in dosarul finantarii echipei de fotbal Poli Timisoara, in acelasi dosar fiind citat si secretarul institutiei, Ioan Cojocari, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, alaturi de fostul edil Gheorghe Ciuhandu, in vizorul procurorilor anticoruptie se mai afla secretarul Primariei Timisoara, citat si acesta la DNA, precum si sefa Directiei Economice din institutie, Smaranda Haracicu.

Inaintea audierilor de luni dimineata, fostul primar Ciuhandu a refuzat sa faca declaratii.

Conform acelorasi surse, procurorii anticoruptie l-ar fi pus sub acuzare pe fostul primar al Timisoarei pentru abuz in serviciu.

DNA a dispus pe 17 august trimiterea in judecata a fostului secretar general al Federatiei Romane de Fotbal , Gheorghe Chivorchian, si a lui Constantin Ostaficiuc, fost presedinte al Consiliului Judetean Timis, alaturi de alte persoane, in dosarul privind finantarea echipei Poli Timisoara.

Potrivit procurorilor, in perioada 2008-2011, Ostaficiuc Constantin si Nadastean Ioan-Petrisor, profitand de functiile pe care le ocupau (presedinte al Consiliului Judetean Timis si respectiv secretar al judetului Timis), in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, au aprobat si dispus alocarea si plata, cu sprijinul celorlalti coinculpati, din bugetul judetului Timis, a sumei de 9.950.000 lei catre S.C. Politehnica Timisoara S.A. (fosta S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A.), in conditiile in care potrivit reglementarilor in vigoare, finantarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice este limitata la entitatile fara scop lucrativ, fiind excluse societatile comerciale al caror scop este obtinerea unui profit, in cazurile in care sursa de finantare o reprezinta sume de bani ce provin din fonduri publice.