In aceasta dimineata, politistii din Ilfov efectueaza 6 perchezitii la persoane banuite ca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 500.000 de euro, prin savarsirea de infractiuni economice, informeaza Politia Romana.

Joi., politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov efectueaza 6 perchezitii, pentru destructurarea unei grupari infractionale, care actiona in domeniul transportului international de marfa.

Perchezitiile au loc in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Constanta si Giurgiu, la domiciliile persoanelor vizate si la sedii ale societatilor comerciale admistrate de acestea.

Potrivit sursei citate, din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013-2014, reprezentantii unei firme, cu obiect de activitate transportul international de marfa, ar fi inregistrat in contabilitate cheltuieli fictive pentru prestari servicii si achizitii de consumabile auto, pentru a diminua baza impozabila si pentru a eluda plata taxei pe valoare adaugata si a impozitului pe profit. D

e asemenea, in urma investigatiilor s-a stabilit ca facturile fiscale false, evidentiate in contabilitatea agentului economic, ar proveni de la societati comerciale de tip fantoma.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, pana in prezent, la 500.000 de euro. Cercetarile sunt continuate pentru documentarea intregii activitati infractionale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov.