Mariana Rarinca, femeia acuzata ca a santajat-o pe sefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost condamnata definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare, anunta Agerpres.

Curtea de Apel Bucuresti a respins atat apelul DNA, cat si pe cel formulat de Mariana Rarinca, mentinand condamnarea de 3 ani inchisoare cu suspendare data de Tribunalul Bucuresti in decembrie 2014.

Potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, Mariana Rarinca va presta munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Gradinitei cu program normal 'Ion Creanga' din Galati sau la Gradinita cu program normal nr. 34 din Galati, pe o perioada de 60 de zile lucratoare.

Potrivit DNA, in perioada august/ septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenintat-o pe Livia Stanciu cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare pentru aceasta si pentru sotul acesteia.

In schimbul nedivulgarii catre presa a acestor informatii, presupus compromitatoare, Mariana Rarinca i-ar fi pretins sefei ICCJ suma de 20.000 de euro.

'Amenintarile cu divulgarea catre presa a unor informatii presupus compromitatoare la adresa persoanei vatamate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensatie pentru 'datorii' platite de inculpata in numele sotului persoanei vatamate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. In perioada aprilie 2014 - 3 iunie 2014, persoana vatamata a primit amenintari prin intermediul unei convorbiri telefonice si prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenintat-o pe persoana vatamata cu divulgarea catre presa (un post important de televiziune) a unor date compromitatoare despre persoana vatamata si familia acesteia', sustine DNA.

Initial, in acest dosar Mariana Rarinca a fost condamnata in decembrie 2014 de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare, dupa care, in mai 2015, femeia a fost achitata de Curtea de Apel Bucuresti.

Ulterior, decizia de achitare a fost anulata tot de Curtea de Apel Bucuresti, in urma unei contestatii depuse de DNA.

Acum, la rejudecarea apelului, Curtea de Apel a mentinut condamnarea de trei ani inchisoare cu suspendare.