Mitzura Arghezi, fiica poetului Tudor Arghezi, a fost gasita de politistii bucuresteni intr-un camin de batrani privat din sectorul 1, dupa ce o nepoata reclamase, zilele trecute, ca matusa sa a disparut, relateaza Mediafax, citand surse din Politie. Mitzura Arghezi a fost gasita joi intr-un camin de batrani din sectorul 1, fiind cazata in conditii bune.

Miercuri, o nepoata a Mitzurei Arghezi a sunat la 112 si a spus ca s-a prezentat la Spitalul Elias ca sa-si externeze matusa, insa o alta persoana nu ii permite acest lucru. Politistii au mers la spital, unde au constatat ca alaturi de Mitzura Arghezi se afla un barbat, Traian Radu, in varsta de 75 de ani, pe care aceasta l-a trecut in testament drept mostenitor. Mitzura Arghezi a explicat politistilor ca nu doreste sa iasa din spital impreuna cu nepoata ei, Doina Elena Arghezi Teodorescu, ci cu barbatul respectiv.

Dupa acest incident, nepoata femeii s-a prezentat la Politie, unde a reclamat faptul ca matusa ei a fost externata si nu stie unde a fost dusa.

O echipa de anchetatori a demarat o serie de verificari, in urma carora au localizat-o pe Mitzura Arghezi in caminul de batrani din sectorul 1.

Politistii au stabilit ca femeia este intr-o stare buna si sub supraveghere medicala si ca in acest caz nu s-a comis vreo infractiune.

Mitzura Arghezi s-a nascut pe 10 decembrie 1924 si este fiica poetului Tudor Arghezi. De profesie actrita, a jucat in peste 100 de piese de teatru si 18 filme, potrivit Wikipedia. A fost aleasa de doua ori in Parlamentul Romaniei, ca deputat, in legislaturile 1996-2000 si 2000-2004, pe listele PRM. Intre anii 2005-2010 a fost membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune din partea PRM.