Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, a fost decorat astazi de ambasadorul Frantei cu insemnele de Cavaler al Ordinului National al Meritului. "Aceasta distinctie recompenseaza parcursul domnului general-locotenent Florian Coldea marcat de o puternica implicare in cooperarea in materie de securitate impreuna cu partenerii francezi si euro-atlantici", precizeaza Ambasada Frantei, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Florian ColdeaFoto: Agerpres

Coldea a fost decorat in cadrul unei ceremonii care a avut loc joi, 10 septembrie 2015, la Resedinta Frantei. Ambasadorul Francois Saint-Paul a declarat: "Nu voi inceta sa insist, in calitate de ambasador al Frantei, tara care a fost tragic lovita de atacuri teroriste in luna ianuarie a acestui an, asupra importantei acestei cooperari intre servicii pentru a lupta impotriva noilor forme de terorism care aduc atingere valorilor de libertate si de drept, valori pe care le impartasim toti".

Citeste comunicatul integral al Ambasada Frantei

Excelenta Sa domnul Francois Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania, i-a oferit insemnele de Cavaler al Ordinului National al Meritului domnului general-locotenent Florian Coldea, prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, intr-o ceremonie care a avut loc, joi, 10 septembrie 2015, la Resedinta Frantei.

Aceasta distinctie recompenseaza parcursul domnului general-locotenent Florian Coldea marcat de o puternica implicare in cooperarea in materie de securitate impreuna cu partenerii francezi si euro-atlantici.

"Nu voi inceta sa insist, in calitate de ambasador al Frantei, tara care a fost tragic lovita de atacuri teroriste in luna ianuarie a acestui an, asupra importantei acestei cooperari intre servicii pentru a lupta impotriva noilor forme de terorism care aduc atingere valorilor de libertate si de drept, valori pe care le impartasim toti", a declarat domnul Francois Saint-Paul.

Domnul general-locotenent Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005.

In anul 2008 i-a fost acordat gradul de general de brigada, in anul 2012 a fost inaintat in gradul de general-maior, iar in anul 2014 a fost inaintat in gradul de general-locotenent.

Anterior numirii in functia de prim-adjunct al directorului SRI, a detinut diferite functii de conducere in cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului din Serviciul Roman de Informatii.

A participat la misiuni, actiuni si operatiuni complexe derulate in special pe profil antiterorist, in cooperare cu parteneri straini ai SRI.

In anul 2010 a obtinut titlul stiintific de doctor in domeniul Stiinte militare - Informatii la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul", cu teza intitulata "Managementul schimbarii in serviciile de informatii".

Ordinul National al Meritului, un ordin universal, care se acorda persoanelor din toate mediile de activitate, recompenseaza performantele remarcabile ale cetatenilor, fie intr-o functie publica, civila sau militara, fie in exercitarea unei activitati private, precum si angajamentele tinerei generatii.

Ordinul National al Meritului isi propune sa stimuleze energiile individuale, sa reuneasca aspiratiile si sa recompenseze inovatia si implicarea in raspandirea valorilor sustinute de Franta. Acest ordin are o tripla vocatie: sa reflecte dinamismul societatii, sa ofere un exemplu si sa recunoasca diversitatea.