Vineri, vremea va fi predominant inchisa, iar valorile termice vor fi mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada a anului in cea mai mare parte a tarii, informeaza Mediafax. Va ploua in Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei si in zonele de munte aferente, unde si cantitatile de apa vor fi insemnate, depasind pe arii restrinse 25...30 l/mp, iar in celelalte regiuni ploile se vor semnala local.

Vantul va prezenta unele intensificari mai ales in sudul si sud-estul tarii, precum si in zonele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13 grade in depresiuni si 25 de grade in Dobrogea, iar cele minime se vor incadra intre 7 si 19 grade.

La Bucuresti, vremea va fi inchisa si rece pentru aceasta perioada. Temporar va ploua, mai abundent la inceputul si sfarsitul intervalului. Vantul va avea intensificari, cu viteze mai mari in timpul zilei, cand va atinge la rafala 55 km/h. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar cea minima va fi de 11...13 grade.

La mare, vremea va fi normala termic. Cerul va fi variabil, mai mult noros spre seara si noaptea, cand, temporar va ploua. Cantitatile vor fi in general slabe. Vantul va sufla moderat cu intensificari temporare la tare, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 24 de grade, iar cele minime intre 18...19 grade.

La munte, vremea va fi predominant inchisa. Va ploua in Carpatii Meridionali, unde cantitatile de apa vor depasi pe arii restrinse 25...30 l/mp si local in restul zonei montane. Vantul va prezenta unele intensificari mai ales pe creste. Temperatura aerului se va mentine la valori mai mici decat cele normale pentru aceasta perioada.

Sambata, vremea se va mentine inchisa in jumatatea de est a tarii, unde, mai ales in timpul zilei, va ploua pe arii extinse, iar izolat se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala local in Oltenia si izolat in celelalte regiuni.

Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari in sud-estul teritoriului si pe crestele montane. Valorile termice se vor mentine mai scazute decat cele normale in aceasta perioada, cu precadere in sud si est. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15...16 grade in Moldova si in estul Transilvaniei si 23 de grade in Banat, iar cele minime se vor incadra intre 8 si 16 grade.