Cautarile planorului disparut la inceputul lunii august continua, iar pana in prezent nu s-a gasit nimic, a declarat joi secretarul de stat in MAI Raed Arafat, potrivit Agerpres.

"Planorul se cauta mai departe, toate judetele sunt implicate in cautare. Tin videoconferinte cu ei in care primim toate rapoartele lor cel putin o data la trei zile de la MAI de la Centrul de Coordonare. Cautarile continua pe trasee care au fost facute sau care nu au fost cautate destul. Pana acum nu s-a gasit nimic. Cautarile sunt in aceleasi judete, dar ei cauta in zonele in care considera ca trebuie sa insiste", a afirmat Arafat, prezent la Spitalul Universitar de Urgenta, la inaugurarea unei unitati mobile SMURD.

Referindu-se la cazul elicopterului prabusit, in decembrie anul trecut, in Lacul Siutghiol, secretarul de stat a spus ca nu a primit inca rezultatul anchetei.

El a facut referire si la programul privind motocicletele SMURD pentru interventii in situatii de urgenta, precizand ca acesta va fi implementat in doua saptamani. "Proiectul cu motocicletele va fi implementat. In doua saptamani o sa vedeti lansarea acestor echipaje, deja totul este pregatit. La IGSU oamenii au fost deja pregatiti. Motocicletele vor fi conduse de personal paramedical, vor avea defibrilator", a mai spus secretarul de stat MAI.