Procurorii DNA au ca probe in dosarul de coruptie al primarului Sorin Oprescu interceptari ale convorbirilor telefonice, inregistrari video si audio, fotografii, precum si localizare prin mijloace tehnice, informeaza Agerpres.

Sorin OprescuFoto: Hotnews

Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii joi motivele pentru care a decis pe 7 septembrie arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu pentru luare de mita.

In motivare sunt enumerate si mijloacele de proba administrate de procurori in dosarul lui Sorin Oprescu.

"Situatia de fapt rezulta din coroborarea mijloacelor de proba administrate in cauza, respectiv a declaratiilor martorilor denuntatori si cea a suspectului... cu rezultatul masurilor de supraveghere tehnica autorizate si puse in aplicare in cauza, administrate ca mijloace de proba (convorbiri telefonice, supraveghere audio, video si prin fotografiere, precum si localizarea prin mijloace tehnice), in conformitate cu prevederile art. 138 si urm. din C.pr.pen., cu documentele puse la dispozitie de denuntatori cu privire la contractele derulate, cu procesele-verbale intocmite in cauza, in special cele de efectuare a perchezitiilor si cele de inseriere a bancnotelor, dar si cu declaratia martorei...", se arata in motivare.

Astfel, la dosar exista o inregistrare a dialogului purtat de Sorin Oprescu cu persoana care i-a adus banii in locuinta sa din localitatea Ciolpani, judetul Ilfov.