UPDATE 15.22Joi, seful executivului de la Chisinau si membrii platformei DA s-au asezat la masa de negocieri, insa discutiile nu s-au incheiat cu nimic concret,informeaza PRO TV Chisinau.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul Valeriu Strelet a anuntat ca nu demisioneaza si le-a propus protestatarilor sa creeze o comisie care sa le analizeze revendicarile, dar cei de la platforma DA au spus ca e prea tarziu.

"Este Moldova un stat capturat?", l-au intrebat in cadrul intalnirii protestatarii pe premier, care a raspuns ca: "greu de spus..."

Intorsi in Piata, protestatarii i-au cerut din nou demisia

Manifestantii din Piata Marii Adumari Nationale din Chisinau au cerut miercuri din nou, o intalnire cu presedintele Nicolae Timofti, Valeriu Strelet si seful legislativului, Andrian Candu, dar nu au reusit sa discute decat cu doi consilieri prezidentiali, fapt ce i-a nemultumit, informeazaRadio Chisinau.

Ei au calificat comportamentul presedintelui Timofti drept unul sfidator.

Presedintele moldovean Nicolae Timofti a anuntat marti ca nu va demisiona, asa cum cer protestatarii, pentru ca acest lucru ar aprofunda criza politica.

Totodata, Nicolae Timofti impartaseste ingrijorarea fata de evolutiile din Republica Moldova, a declarat purtatorul de cuvant al sefului statului, Vlad Turcanu.

Manifestantii au cerut miercuri si o intrevedere cu liderii Aliantei pentru Integrare Europeana III, care insa nu a avut loc.

In schimb, unul din cei mai influenti politicieni de la Chisinau, vizat de acuzatiile manifestantilor, Vlad Plahotniuc, a difuzat un mesaj pe o retea de socializare in care spune ca nu este impotriva alegerilor anticipate, doar ca nu exista nicio siguranta ca acestea vor schimba situatia.

Sute de oameni continua sa protesteze in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau unde au fost instalate si aproximativ 200 de corturi, iar numarul manifestantilor creste spre seara, scrie sursa citata.

Pentru sambata si duminica au fost anuntate noi mitinguri de protest, iar duminica ar urma sa fie facut un anunt important, dupa cum a declarat Vasile Nastase.

Liderii protestatarilor sustin ca ar detine anumite informatii precum ca ar fi pregatite provocari, dar nu au precizat cine le-ar putea organiza.

Cateva zeci de mii de persoane au participat, duminica, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, la un protest"impotriva regimului oligarhic si a neputintei actualei guvernari de a gestiona criza din tara.

Peste 90 de corturi au fost instalate luniin Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, unde se afla sediul Guvernului.

Situatia nu s-a schimbat nici in noaptea de marti, protestatarii ramanand in Piatapentru a-si manifesta indignarea fata de miliardul furat si anuntand ca vor ramane acolo pana cand lucrurile nu se vor schimba iar liderii politici vor demisiona.