Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa se deplaseze in Republica Federala Germania ca Asociatia Cockpit a pilotilor germani a anuntat organizarea unei greve pentru data de 8 septembrie 2015, intre orele 08:00-23:59, urmand sa fie afectate zborurile pe distanta lunga ale companiei Lufthansa.

Avioane Lufthansa raman la solFoto: Rompres

Din totalul de 1300 zboruri planificate pentru marti, 84 sunt anulate. Datorita pilotilor voluntari vor decola 90 curse intercontinentale de pasageri si marfuri.

De asemenea, s-a anuntat organizarea unei greve si pentru data de 9 septembrie 2015, intre orele 00:01-23:59 pentru zborurile pe distanta scurta si medie, arata MAE.

Detalii suplimentare (privind zborurile afectate, modificari ale programului de zbor etc.) sunt accesibile pe pagina web a companiei www.lufthansa.com.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa consulte pagina de Internet www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia 'Calatoreste in siguranta' (disponibila gratuit in 'App Store' si 'Google Play'), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.