Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si a dispus efectuarea unor verificari in legatura cu informatiile aparute in presa, privind imposibilitatea incarcerarii unui cetatean iordanian, condamnat de instantele romane, datorita unor erori privind datele de identitate din mandatul de executare a pedepsei inchisorii, informeaza institutia.

Potrivit unor informatii prezentate de postul de televiziune Digi 24 un cetatean iordanian, condamnat la pedeapsa de 7 ani si 6 luni inchisoare de catre instantele romane, nu poate fi incarcerat deoarece mandatul de executare a pedepsei inchisorii cuprinde erori privind datele de identificare ale condamnatului.

Astfel, potrivit pasaportului persoana se numeste Nail Abdelmajid A Alswiti si este nascuta in Amman, Iordania, dar in mandatul de executare a pedepsei persoana se numeste Al Switi A.M.A.. Nail, nascuta in Dura, Palestina, se arata intr-un comunicat al Avocatului Poporului

Avand in vedere aceste inadvertente, Penitenciarul Rahova a refuzat primirea condamnatului, care a fost incarcerat la arestul Politiei capitalei, apoi in Teleorman, arestul Sectiei 4 Politie Bucuresti, iar in prezent, este incarcerat in arestul Sectiei 6 Politie Bucuresti.

In vederea identificarii unor posibile incalcari de drepturi si libertati cetatenesti, Avocatul Poporului, a dispus efectuarea unor verificari, prin emiterea unor adrese la Tribunalul Bucuresti, Inspectoratul General al Politiei Romane, Inspectoratul General pentru Imigrari, Administratia Nationala a Penitenciarelor pentru a comunica datele de care dispun cu privire la situatia dlui. Nail Abdelmajid A Alswiti, mai scrie sursa citata.