Spitalul de Pediatrie din Ploiesti a ramas fara anestezist, dupa ce ultimul medic cu aceasta specializare a parasit unitatea vineri, astfel incat spitalul a fost nevoit sa suspende serviciul de garda, scrie ziarul local Jurnalul Prahovean.

De acum inainte, copiii vor fi trimisi la spitalele din Bucuresti, iar cazurile grave vor ajunge, cel mai probabil, la Spitalul Judetean de Urgenta, dar si aceasta unitate medicala se confrunta cu aceeasi criza de medici anestezisti, potrivit sursei citate.

Jurnalul Prahovean acuza faptul ca, desi pentru medicii anestezisti nu se gaseste o solutie, municipalitatea a gasit bani pentru alte cadre medicale, cum este cazul celor care lucreaza la CSM Ploiesti, unde un medic primeste pe luna 9.500 lei iar preparatorul fizic al echipei CSM handbal fete are un venit lunar de 14.600 lei.

Un anestezist primeste putin peste 250 de lei pentru o garda de 17 ore.

Ziarul citat atrage atentia ca toate spitalele din Prahova au o problema cu specialistii de la terapie intensiva: la Campina, "Spitalul Municipal nu mai poate asigura garda, iar Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti cauta solutii disperate pentru atragerea medicilor anestezisti".