Guvernul danez a plasat mesaje care sa descurajeze posibilii imigranti in publicatii din Liban, militand pentru masuri mai restrictive pentru imigranti, informeaza luni BBC News online, citat de Mediafax.

"Danemarca a decis sa inaspreasca masurile referitoare la refugiati in unele zone", incepe un astfel de mesaj, atragand atentia asupra aprobarii recente de catre Parlamentul danez a unei legi care prevede reducerea cu 50% a beneficiilor pentru noii refugiati sositi pe teritoriul Danemarcei.

In plus, intr-un astfel de mesaj, Guvernul danez subliniaza ca "toti cei carora le vor fi respinse solicitarile de azil vor fi nevoiti sa plece rapid din Danemarca".

In ultimele doua zile, noi imigranti au sosit in sudul Danemarcei din Germania, dar majoritatea a declarat ca intentioneaza sa calatoreasca spre Suedia. Zeci de persoane au fost vazute pe drumul principal dintre zona de coasta din sud spre Copenhaga, relateaza presa daneza luni.

Partidul Venstre (Liberal) aflat la guvernare a obtinut locul al treilea in urma alegerilor generale din 18 iunie 2015 dupa ce a desfasurat o campanie anti-imigrare.

Venstre se bazeaza sa primeasca sprijin in procesul de descurajare a imigrantilor de a veni in Danemarca din partea Partidului Poporul Danez (DDP), care a ocupat a doua pozitie in clasamentul formatiunilor politice in urma alegerilor din luna iunie.

Influenta exercitata de DPP a dus la adoptarea unora dintre cele mai restrictive politici din UE in ultimii ani. DPP solicita iesirea Danemarcei din zona Schengen, consolidarea controalelor la granita fiind una dintre principalele sale obiective.

Noul Guvern de centru-dreapta din Danemarca a anuntat in iulie ca va reduce la jumatate ajutoarele sociale pentru solicitantii de azil, in conditiile in care Executivul liberal se bazeaza pe sprijinul Partidului Poporului Danez (DPP, anti-imigratie) in Parlament.

Solicitantii de azil necasatoriti si fara copii vor primi un ajutor in valoare de 5.945 de coroane (797 euro), fata de 10.849 de coroane (1.454 de euro) in prezent. Cuplurile casatorite, care au copii, vor primi 16.638 de coroane (2.230 de euro) lunar, fata de 28.832 de coroane (3.864 de euro) in prezent