Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul (a SRI) incepe un proces de evaluare a modului in care sunt respectate standardele stiintifice in cazul tezelor de doctorat, anunta institutia intr-un comunicat. In urma evaluarii, conducerea institutiei va lua "decizii care vor consolida calitatea procesului de învățământ și cercetare academică". Pozitia Academiei vine dupa ce HotNews.ro a prezentat cazurile de suspiciuni de plagiat din tezele de doctorat coordonate de Gabriel Oprea la ANIMV.

Printre lucrarile de doctorat suspectate de plagiat se numara cele semnate de Neculai Ontanu, Bogdan Licu, Adela Loredana Neagu (secretara lui Gabriel Oprea), Loredana Radu (avocata lui Victor Ponta).

Comunicatul integral al Academiei Nationale de Informatii (sursa):

Având în vedere recentele luări de poziție din spațiul public, cu referiri la unele lucrări științifice elaborate în cadrul Școlii Doctorale a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, vă facem cunoscută decizia forului nostru universitar, menită a asigura transparența și climatul corect de derulare a activităților cu caracter știintific.

Consiliul de administrație a transmis Senatului Academiei solicitarea de a evalua stadiul implementării măsurilor privitoare la respectarea standardelor de calitate academică a tezelor de doctorat.

În acest sens Senatul Academiei mandatează Consiliul Științific al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” să accelereze procesul de evaluare, inițiat cu mult timp în urmă, asupra modului de respectare a standardelor științifice și dezvoltare a capacității noastre academice.

Concluziile acestei evaluări vor sta la baza unor decizii care vor consolida calitatea procesului de învățământ și cercetare academică în cadrul ANI MV.