Avocatul Alexandru Chiciu a declarat ca a fost mandatat de Sorin Oprescu sa precizeze ca primarul Capitalei nu a cerut niciodata bani nimanui, nici direct, nici prin intermediari, aparatorul aratand si ca acuzatiile de luare de mita ale procurorilor DNA sunt nefondate, informeaza Mediafax.

"Noi avocatii incercam sa tratam cu echilibru acest caz si sa nu cadem in plasa afirmatiilor nefondate. La o prima analiza a dosarului, pot spune ca acuzatiile DNA sunt nefondate. Ele se bazeaza pe "deductii" ale unor persoane, fapt inacceptabil intr-o asemenea situatie. Clientul meu m-a mandatat sa va spun ca niciodata nu a cerut bani, direct sau indirect, prin intermediari, de la nimeni. Banii nu au fost primiti de la denuntatori, iar domnul Oprescu nu stia provenienta lor. Era de datoria DNA sa clarifice mai bine acest dosar, nu sa arunce in arest un om, doar pe vorbele aruncate de alti inculpati", a declarat avocatul Alexandru Chiciu pentru Mediafax.

El a mai precizat ca nu este momentan in tara, dar de apararea primarului general al Capitalei se ocupa trei avocati din echipa sa.

La ora transmiterii acestei stiri, Sorin Oprescu asista la perchezitiile care au loc la casa lui de la Ciolpani, judetul Ilfov, alte perchezitii derulandu-se la primarie, institutii din subordine si sediile unor firme, potrivit unor surse judiciare.