Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara pe 23 iulie, la B1TV, ca fostul sau consilier, Solomon Wigler, arestat preventiv pentru luare de mita, era mana lui dreapta asa cum erau si ceilalti consilieri ai sai.

Sorin Oprescu (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"Era mana mea dreapta cu toti cei sapte consilieri, care la vremea respectiva toti erau mana dreapta. Eu i-am folosit pe domnii consilieri de comun acord cu ei pentru o serie intreaga de obiective, pe care le aveam de construit, sa putem sa supraveghem. Exista un domn consilier, un om care asaza proiectele pe ordinea de zi, le discuta daca exista toate conditiile de legalitate si de abia atunci le propun Consiliului General", afirma atunci Oprescu.

Solomon Wigler, fost consilier personal al primarului Capitalei, a recunoscut in iunie in fata procurorilor DNA ca a primit 204.000 euro de la administratorul unei firme (denuntator) pentru a-l ajuta sa obtina autorizatii de construire, insa neaga ca i-ar fi dat din acesti bani primarului general, Sorin Oprescu.

Potrivit rechizitoriului intocmit de DNA, Solomon Wigler a dat o declaratie la DNA pe data de 4 iunie, in care a recunoscut ca, in perioada iulie 2012 - iunie 2015, a pretins suma de 230.000 de euro de la Alexandru Claudiu Buciu, administrator la BMC INVEST SRL Lugoj, si a primit de la acesta 204.000 euro, in schimbul interventiei sale in vederea aprobarii in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a unor autorizatii pentru construirea a doua supermarketuri Kaufland in Capitala.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Solomon Wigler, consilier personal al primarului Capitalei, pentru trafic de influenta in forma continuata.

Pe 12 iunie, la doar cateva zile dupa ce procurorii l-au prins pe Solomon Wigler, DNA l-a retinut si pe Cosmin Metescu, functionar in cadrul Serviciul Urbanism al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), dupa ce a acesta ar fi cerut o mita de 40.000 de euro pentru a modifica un plan urbanistic zonal astfel incat un teren sa fie scos din categoria "spatii verzi" si a deveni construibil.