Adrian Nastase deplange, pe blogul personal, situatia in care a ajuns fotbalul romanesc, in care, in urma cu un deceniu, se castigau anual zeci de milioane de euro din transferurile facute. Fostul premier chiar propune, in gluma, sa nu se mai transmita meciurile din campionatele puternice, pentru ca "distanta a inceput sa fie prea mare".

Adrian NastaseFoto: Agerpres

"De cel putin 50 de ani, sunt pasionat de fotbal. Am mers la meciuri, am sustinut (si sustin echipa Dinamo), ma consuma nervos meciurile pierdute si ma bucura victoriile echipei nationale sau ale echipelor romanesti in competitii internationale. Acum, am insa un sentiment de tristete", spune Adrian Nastase.

"Performante reduse, incapacitatea echipelor noastre de a mai participa la competitiile continentale, faptul ca jucatorii nostri stau pe banca de rezerve la echipele straine, faptul ca aducem in campionatul national jucatori de mana a doua din diverse tari de pe alte continente, faptul ca cele mai multe cluburi romanesti sunt in insolventa, faptul ca echipele care mai supravietuiesc nu mai sunt sustinute la nivelul municipiilor ci la nivelul comunelor. In urma cu 10 ani, se castigau, in fiecare an, din transferurile jucatorilor romani in strainatate, 30-40 de milioane de euro", sustine fostul premier.

"Stiu, veti spune, s-a facut curatenie in fotbal, finantatorii din fotbal au ajuns in inchisoare. Operatia a reusit. S-a dat un exemplu foarte bun. Consecinta? Nimeni nu mai investeste in fotbal. Poate cu exceptia unor primarii de comuna. Efectul l-am vazut si in meciul recent cu Ungaria. Multa vointa, dar... Semnificativa a fost doar bataia suporterilor dinamovisti cu cei stelisti, la meciul nationalei, de la Budapesta. Eu cred ca ar trebui interzisa televizarea, la noi, a meciurilor din campionatele german, spaniol, italian, francez. Distanta a inceput sa fie prea mare", mai scrie acesta.