Premierul Victor Ponta s-a intalnit vineri, la Belgrad, cu omologul sau sarb, Aleksandar Vucic, cei doi discutand despre criza refugiatilor si stabilind ca cele doua guverne sa se informeze reciproc si sa continue eforturile comune pentru combaterea traficului de persoane la nivel regional.

"Un subiect regional de actualitate discutat de premierii roman si sarb a fost afluxul de refugiati in Europa din ultima perioada si modul in care Uniunea Europeana precum si alte state europene pot face fata acestei situatii. Cele doua guverne se vor informa reciproc pe aceasta tema in perioada urmatoare, vor continua eforturile comune pentru a preveni si combate traficul de persoane la nivel regional si vor avea in atentie initiativele la nivel european pentru o gestionare eficienta a acestei crize", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului remis sambata si citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, in cadrul vizitei de lucru, Victor Ponta si Aleksandar Vucic au mai discutat despre evolutia proiectelor stabilite cu prilejul trilateralei de la Craiova, din prima parte a acestui an, o atentie speciala fiind acordata proiectelor din domeniul energetic, transporturilor si dezvoltarii regionale.

Astfel, cei doi au convenit ca, pana la finele lunii octombrie, grupele de lucru formate pentru gestionarea proiectelor comune sa prezinte celor doua guverne progresele inregistrate si propuneri concrete de accesare a unor programe de finantare europene in sprijinul acestor proiecte.

In context, premierul sarb a prezentat evolutiile din ultima perioada in parcursul Serbiei spre aderarea la Uniunea Europeana.