Trei cetateni sirieni, marinari pe o nava aflata in Constanta, au fost prinsi de politistii de frontiera bihoreni cand intentionau sa treaca ilegal granita in Ungaria, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ITPF Oradea transmis vineri, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Diosig, Bihor, i-au depistat pe cei trei cetateni sirieni in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 0,30, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera romano-ungara, cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen.

Patrula de politisti de frontiera, care executa o misiune specifica, i-a depistat pe cei trei barbati care nu-si justificau prezenta in zona de frontiera la acea ora.

Politistii de frontiera au constatat ca persoanele in cauza nu vorbeau limba romana, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 23 si 27 de ani, care in ziua precedenta au parasit, fara permisiune, bordul unei nave ancorate in portul Constanta, pe care erau angajati ca marinari si s-au deplasat spre zona de vest a Romaniei cu intentia de a ajunge in Germania.

'Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun', se arata in comunicat.